Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Allsvensk domare dödshotad: "Ser allvarligt på det"

Allsvenskan

En domare i allsvenskan har blivit dödshotad. 
Nu utreder supporterpolisen fallet efter en anmälan. 
- Det är ett allvarligt hot, säger supporterpolisens gruppchef och förundersökningsledare Carina Berg till Aftonbladet

Foto: Bildbyrån.

En allsvensk domare har blivit dödshotad via sms. Enligt Aftonbladet stod det i sms:et: "Du lever inte länge till om du är domaren", samtidigt som den berörda domarens hemadress även nämndes i textmeddelandet. 

Efter en berörd match, så kontaktade domarteamet SvFF.s säkerhetschef Martin Fredman, som därefter såg till att domarna blev bortförda från arenan med eskort till ett boende som bedömdes som säkert över natten. 

- Vi gjorde en bedömning att det både var grovt och allvarligt, långt utöver både brottsbalkens regler för olaga hot, men även för att man inte ska behöva acceptera det i en arbetsmiljö. Vi kontaktade därefter polisen, som kom till arenan, samtidigt som vi tog upp en anmälan. De fick därefter hjälp till olika boenden över natten, samtidigt som deras anhöriga fick viss tillsyn ute i landet av andra polismyndigheter som är involverade i det, säger Fredman till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Anmälan rubriceras i dagsläget som "olaga hot" och utreds av supporterpolisen. 

- Det är klart att vi ser allvarligt på det och försöker lösa det. Det är ett allvarligt hot, säger supporterpolisens gruppchef och förundersökningsledare Carina Berg till Aftonbladet

Fredman anser vidare att den här typen av hot kan ha en koppling till vad ledare och spelare säger om domare i samband med matcher. 

- Det finns ett stort mörkertal, men nu har domare börjat höra av sig när det händer saker. Under de senaste tre, fyra veckorna har vi haft ett stort antal ärenden som nog kan kopplas direkt till spelares och ledares uttalanden direkt till matcher. Det spelar ingen roll om domaren gör rätt eller fel. Det ska inte komma så grova hot kopplat till en domarinsats. En del uttalanden kan trigga människor ute i stugorna i landet. Det kanske sker impulsivt och snabbt hos spelare och ledare, men det är långt ifrån acceptabelt, säger Fredman. 

ANNONS
Publicerad 2018-10-30 kl 12:59
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto