Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Allsvensk klubb jagar Superettans skyttekung

Skyttekungen Mattias Adelstam finns med på Trelleborg FF:s önskelista. 28-åringen som kommer närmast från Ängelholms FF i Superettan säger att han vill testa sin kapacitet på högre nivå.

Sammanlagt lyckades Adelstam få in bollen i motståndarnas mål 19 gånger.
TFF är nu ute efter anfallaren som säger att han vill lämna klubben för spel i högre sammanhang, enligt Trelleborgs Allehanda.
Han har kommit en bit in på karriären men nöjer sig inte än.
- Min målsättning är att jag vill ta ett steg till i karriären. Jag vill testa högre upp om något intressant dyker upp. Det har jag pratat med klubben om sedan en tid, säger Mattias Adelstam till tidningen.

Det spekuleras att prislappen kommer att hamna i miljonklassen ifall Ängelholm släpper sin spelare. Han har ett år kvar på kontraktet.

Skyttekungen har inga kommentarer angående spel i Trelleborg. Hans kvaliteter ligger i hans hårda arbete.
- Jag är en hårt arbetande forward som löper mycket och jobbar mycket för laget. Jag är en bra boxspelare som kan göra mål med båda fötterna och med huvudet, säger Adelstam själv på frågan om sina styrkor.

I stora delar av sin karriär har 28-åringen spelat som mittfältare. År 2007 började hans karriär som anfallare. Som en respons svarade han med att göra 23 mål på 26 seriematcher. Ängelholm tog då spelet upp till den första divisionen. Året efter det gjorde han nio mål i Superettan. I år har formkurvan gått upp igen då han gjorde mer än dubbelt så många mål.

STEVEN AL-HAKIM

Publicerad 2009-12-03 kl 13:35
Annons
Annons
Annons