POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Allsvensk startdebut för legendarens barnbarn - hyllas trots 5-1: ”Han ska vara stolt"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Barnbarn till en riktig legendar och en stor talang.
På måndagen gjorde Niclas Bergmark, 17, allsvensk debut från start.
- Ingen skugga ska falla över Niclas vad gäller resultatet, säger ÖSK-tränaren Axel Kjäll.

Orvar Bergmark, den tidigare förbundskaptenen, VM-silvermedaljören och Guldbollenvinnaren, har två barnbarn som just nu tillhör allsvenska föreningar. Adam Bergmark Wiberg spelar i Djurgården - och i ÖSK finns Niclas Bergmark.

På måndagen kom 17-årige mittbacken Niclas Bergmarks debut från start i ÖSK. Det slutade med trista siffror sett med ÖSK-ögon, 5-1 i Hammarbys favör, men tränaren Axel Kväll var trots det mäkta imponerad över hans insats.

- Jag känner mig både glad och lite stolt över Niclas Bergmarks debut. 17 år och spelar en tuff allsvensk bortamatch mot allsvenskans offensivt bästa lag och reder ut det bra. Han ska vara nöjd med sin prestation. Jag tycker att han och Kevin Wright var de som stack ut lite. Ingen skugga ska falla över Niclas vad gäller resultatet. Han ska vara stolt över sin allsvenska debut från start och det kommer att bli fler matcher i ÖSK-tröjan. Det är jag övertygad om, säger han. 

På frågan hur stor talang Bergmark är svarar Kjäll:

- Med Örebro-mått mätt är han en av de yngre spelarna som startat de senaste tio åren. Han lyftes i somras upp från akademin och har tagit stora steg. Det är egentligen upp till honom att bestämma hur bra han vill bli. Det är en stor talang och det är klart att det finns en stolthet i Örebro, dels med hans efternamn (Orvar Bergmark gjorde nära 150 matcher för ÖSK) , men framför allt att han kommer från egna led. Det känner vi oss glada över. 

Innan matchen mot Bajen hade Niclas Bergmark gjort två allsvenska inhopp för ÖSK under säsongen. 

Publicerad 2019-10-01 kl 07:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå