Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Allsvensk startdebut för legendarens barnbarn - hyllas trots 5-1: ”Han ska vara stolt"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Barnbarn till en riktig legendar och en stor talang.
På måndagen gjorde Niclas Bergmark, 17, allsvensk debut från start.
- Ingen skugga ska falla över Niclas vad gäller resultatet, säger ÖSK-tränaren Axel Kjäll.

2:58
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Orvar Bergmark, den tidigare förbundskaptenen, VM-silvermedaljören och Guldbollenvinnaren, har två barnbarn som just nu tillhör allsvenska föreningar. Adam Bergmark Wiberg spelar i Djurgården - och i ÖSK finns Niclas Bergmark.

På måndagen kom 17-årige mittbacken Niclas Bergmarks debut från start i ÖSK. Det slutade med trista siffror sett med ÖSK-ögon, 5-1 i Hammarbys favör, men tränaren Axel Kväll var trots det mäkta imponerad över hans insats.

- Jag känner mig både glad och lite stolt över Niclas Bergmarks debut. 17 år och spelar en tuff allsvensk bortamatch mot allsvenskans offensivt bästa lag och reder ut det bra. Han ska vara nöjd med sin prestation. Jag tycker att han och Kevin Wright var de som stack ut lite. Ingen skugga ska falla över Niclas vad gäller resultatet. Han ska vara stolt över sin allsvenska debut från start och det kommer att bli fler matcher i ÖSK-tröjan. Det är jag övertygad om, säger han. 

ANNONS

På frågan hur stor talang Bergmark är svarar Kjäll:

- Med Örebro-mått mätt är han en av de yngre spelarna som startat de senaste tio åren. Han lyftes i somras upp från akademin och har tagit stora steg. Det är egentligen upp till honom att bestämma hur bra han vill bli. Det är en stor talang och det är klart att det finns en stolthet i Örebro, dels med hans efternamn (Orvar Bergmark gjorde nära 150 matcher för ÖSK) , men framför allt att han kommer från egna led. Det känner vi oss glada över. 

Innan matchen mot Bajen hade Niclas Bergmark gjort två allsvenska inhopp för ÖSK under säsongen. 

Publicerad 2019-10-01 kl 07:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto