Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Allsvenska klubbar släpper in publik i miniskala: "Polisen har godkänt sådana lösningar"

Allsvenskan

Det blir inte helt folktomt på den allsvenska premiären.
Hammarby och Djurgården lottar ut åtta biljetter - och fler klubbar lär göra likadant.
- Sedan finns det även möjligheter för slutna sällskap att använda loger, säger Svensk Elitfotbolls generalsekreterare Mats Enquist till Fotbollskanalen.

2:48
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från cupderbyt i spelaren ovan.

Coronapandemin fortsätter medföra kraftiga publikrestriktioner inom svensk fotboll. I nuläget är enbart åtta personer tillåtna på publika evenemang så som fotbollsmatcher.

Nu meddelar både Hammarby och Djurgården att de kommer släppa in åtta åskådare på sina respektive hemmapremiärer nästa helg - på såväl dam- som herrsidan.

De lyckliga kommer att lottas fram, bland de som köpt årskort, meddelar både Hammarby och Djurgården.

- Jag är glad över att vi kan erbjuda åtta djurgårdare med säsongskort att gå på våra matcher. Vi vill såklart att alla ska få komma, men vi måste börja någonstans. Sedan får vi ta det här steg för steg och följa utvecklingen, säger Henrik Berggren, vd på Djurgården Fotboll, till klubbens hemsida.

ANNONS

Mats Enquist på Svensk Elitfotboll förklarar att det utöver de åtta även går att ha personer i logerna, vilket innebär att det totala antalet kan bli något högre.

- Det är utöver. De åtta är besökare till tillställningen, den gränsen gäller. Sedan får man ha besökare i privata loger om man iakttar övriga smittskyddsbestämmelser som slutet sällskap. Och de får också gå ut på stolarna som är precis utanför om de är avspärrade från resten av arenan. Men då är det inte biljettköpare utan loge-köpare, säger han till Fotbollskanalen.

- Där har polisen godkänt sådana lösningar

Vet du om det är fler klubbar som kommer att göra det här?
- Jag tror att det är fler klubbar, men jag vet inte i sittande stund exakt vilka det är. 

- Det har diskuterats nu och vi har pratat med polisen. Vi tänker inte bryta mot några regelverk, den gränsen passerar vi inte, vare sig från FHM eller från polisen. Däremot finns ingen anledning att säga nej till det som är tillåtet. 

ANNONS

För Hammarby är första matchen för damernas del (på Hammarby IP) mot BK Häcken söndag 18 april och för herrarna är det hemmamatchen mot Mjällby AIF lördag 17 april på Tele2 Arena.

Lördag 17 april på Stockholms Stadion tar Djurgårdens damlag emot KIF Örebro och söndag 18 april tar herrlaget emot IFK Norrköping på Tele2 Arena.


Publicerad 2021-04-09 kl 14:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto