Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Allsvenskans forwardskris: "Alla jagar anfallare just nu"

Det är Silly Season och hela Sverige skriker efter komptenta anfallare. Minst nio allsvenska klubbar söker forwards.

Det råder forwardskris i allsvenskan. Majoriteten av lagen vill förstärka anfallet medan transferfönstret tillåter det.
Värst är läget i Örebro - laget har bara lyckats göra fyra mål på elva matcher.
Nu har de förvisso lyckats värva en center - men Stellan Carlsson har inte spelat fotboll på ett tag och kommer närmast från division 1.

Norrköping och Trelleborg har även de haft stora problem med målskyttet.
- Vi behöver bättre anfallsspel, vi måste göra fler mål, säger Trelleborgs tränare Tom Prahl till FotbollDirekt.se.

Lösningen för Trelleborg är just en ny anfallare.
- Om det dyker upp en anfallare som sätter tio bollar så är det intressant, säger sportchefen Lasse Larsson och tillägger.
- Alla jagar anfallare just nu.

Norrköpings tränare Sören Cratz har letat efter forwards, men hittills inte hittat någon bland de provspelare som kommit till klubben. Anfallare är helt enkelt svåra att få tag på.
- Det kan du fråga vilken tränare som hest, det är lättare att hitta till exempel en försvarare, säger Cratz till Folkbladet.

Även de rikare och bättre placerade lagen söker anfallare. AIK han behöva förstärka framåt om Valdemarín flyttar. Enligt uppgifter hårdsatsar Malmö FF på att få Johan Oremo till klubben.
Hammarby testar spelare på rullande band och fick till slut låna Olof Guterstam från Brommapojkarna. Men det kan bli fler förstärkningar.
- Det kan det bli - vi kan ju också bli av med anfallare. Det måste vi kalkylera med också, säger Hammarbys informationschef Urban Rybrink.

Djurgårdens anfall är hårt sargat av skador. Djurgården har förvisso värvat, men både Prince Ikpe Ekong och Patrik Haginge är ganska trubbiga vapen framåt. En back och en defensiv mittfältare hjälper knappast i anfallskrisen.
- Vi har sagt att vi vill fylla på med en djupledslöpande forward. Katlego Mashego kommer hit på lördag. Jag har inte sett honom själv, men vi har andra som gjort det. Han hoppade in senast i landslaget så det är en meriterad spelare. Sedan får vår tränarstab se om det är rätt, säger Alf Johansson, VD i Djurgården.
- Quirino kommer hem i helgen och vi får se vad det gav. Efersom vi inte vet vad som händer med honom testar vi Katlego Mashego nu.

Utöver de nämnda lagen behöver Gais, IFK Göteborg och eventuellt också Kalmar snabbt få tag i fräscha forwards. Mitt i den allsvenska forwardsbristen försöker nämligen holländska klubbar köpa upp de anfallare som faktiskt finns i allsvenskan.

Publicerad 2008-06-28 kl 11:30
Annons
Annons
Annons