Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
47v

Allsvenskans stora publiksuccé - nära rekordsiffror

Foto: SCANPIX

Med tre omgångar kvar av säsongen har allsvenskan redan lockat över hela två miljoner åskådare till arenorna - även i år. 
- Den nästa högsta siffran i Allsvenskan under modern tid, säger Ola Rydén, Liga- och Evenemangsansvarig till Svensk Elitfotboll.

Under fjolårssäsongen kom rekordmånga besökare till arenorna: 2 392 098 stycken. Även årets allsvenska har lockat över två miljoner åskådare.

Rekordet kommer dock bli svårt att slå denna säsong. Publiksiffran är hittills 2 015 954 med tre omgångar kvar.

- Det är den nästa högsta siffran i allsvenskan under modern tid. Vi har etablerat en hög nivå och det är positivt, säger Ola Rydén, Liga- och Evenemangsansvarig till Svensk Elitfotboll.

Publiksnittet ligger inför de sista tre återstående omgångarna på 9 333 åskådare jämförelsevis mot fjolårets 9 967 åskadare per match. Rydén tror att sommarens EM i Frankrike gör att siffrorna inte når upp i samma nivå.

- Vi har haft ett mästerskapsår och ett OS-år i år. Historien har visat att det är tydligt att det är jobbigare att locka publik under varje mästerskapsår. Sedan finns det ett vikande intresse för arenaidrott i både Sverige och Europa, vi är inte ensamma. Två miljoner åskådare är i vilket fall en väldigt fin siffra som vi ska vara glada och stolta över. Det är en bra siffra och en bra grund att jobba vidare med.

Mötet mellan Hammarby och Östersund såg 31 756 åskådare - vilket är den högsta publiksiffran i år.

Publicerad 2016-10-25 kl 14:45
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER