Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Alm aktar sig för att haussa Bangura

Mohamed Banguras status nådde nyligen nya höjder. Ett 27-miljonersbud från en rysk klubb. Nu gör AIK-tränaren Andreas Alm sitt bästa för att dämpa haussen kring stjärnan.

- Han har en stor utveckling och potential i sig men det spelar ju ingen roll om jag förväntar mig massor, jag vill se det bli verklighet också, säger AIK:s nye tränare Andreas Alm till FotbollDirekt.se.

- Att redan nu prata högt om förväntningar blir b a r a fel men det är klart att Mohamed kommer att ha en stor fördel av en hel försäsong, till skillnad från i fjol.

Mohamed Bangura har de senaste dagarna varit i topp på sportlöpen och ett bud i 27-miljonersklassen från ryska Lokomotiv Moskva har gett stor uppmärksamhet kring AIK-stjärnan.

Nu växer förväntningarna ytterligare på landslagsmannen från Sierra Leone.
Men AIK-tränaren Andreas Alm aktar sig för att spä förväntningstrycket.

- Jag vill varken dämpa eller öka något, fortsätter Alm men tror inte att det sensationella genombrottet i fjol kan hämma hans utveckling:

- Det är alltid tufft att spela i AIK men han jobbar hela tiden hårt för att bli bättre. Han har en inställning som smittar av sig.

Vad imponeras du som allra mest av?
- Hans passion för fotbollen. Hans förmåga att göra mål - och spelförståelsen.

Det sistnämnda tror AIK-tränaren gjorde att han i ett huj klarade av att med sådan självklarhet gå från division I-spel med Värnamo, till allsvenskan och lika snabbt därefter ta för sig på samma vis i både Champions- och Europa League.

- Det handlar om många faktorer men det är klart att hans spelförståelse har underlättat mycket för honom.

Men hur ser du på den stora betydelse han på nolltid fick för er i fjol? Blev du överraskad?
- Överraskad vet jag inte om jag blev. Mest glad skulle jag säga. Eftersom vi värvat honom så trodde vi ju på honom. Men okej han hade en viktig roll och gav oss en tro på att göra mål och han kämpade alltid hårt.

Hur stor talang har han - hur bra kan han bli? - med tanke på att han fått ett närmast unikt allsvenskt genombrott?
- Han har goda förutsättningar att bli riktigt bra...
- Han har en stor utveckling och potential i sig men det spelar ju ingen roll om jag förväntar mig massor, jag vill se det bli verklighet också.

Frågan är nu hur länge AIK får behålla en spelare som av sin agent uppges ha fått det största budet en allsvensk forward fått sedan Ola Toivonen lämnade Malmö FF för PSV för knappa 40 miljoner för två år sedan. Hur Andreas Alm påverkat ledningen för att få behålla Bangura, vill han inte prata om.

- Det är klart att vi har pratat om sportsliga konsekvenser men vad jag sagt till ledningen - och inte - det behåller jag för mig själv.

Hann du bli orolig för att han verkligen skulle lämna er?
- Men jag är inte personen som oroar mig eller våndas över saker. Jag vill inte kommentera frågan med mer än att vi alltid är förberedda på att spelare kan försvinna.

Överraskas du av det stora intresset för Bangura med tanke på så kort tid det gått sedan genombrottet?
- Lyckas man bra i AIK så finns det alltid klubbar som är intresserade. Det finns så många exempel på det genom åren.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2011-02-11 kl 13:45

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER