Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Alm om AIK-manager: "Mycket spekulationer nu"

Andreas Alm pekas ut som favorit att träna AIK ihop med Björn Wesström – under en framtida manager.
- Bara spekulationer, säger Alm.

Alex Miller lämnar ett tomrum efter sig när han hoppar av sin post som huvudtränare i Stockholmsklubben. Ledningen öppnar för organisationsförändringar i den sportsliga verksamheten – och ett steg kan bli att införa rollen som manager.

I så fall skulle Björn Wesström och Andreas Alm kunna fortsätta som tränare, medan en extern rekrytering fyller kostymen som deras överordnade.

- Det är så många spekulationer nu. Allt blir så hypotetiskt om man ska ta hänsyn till vad andra har sagt och vad som skrivits. Jag kan inte säga något om det, säger Alm till fotbollskanalen.se.

Hur ser du på din egen framtid?
- Ja, nu har jag ju skrivit ett vad jag tycker långt avtal, fram till 2016. Jag blir kvar som assisterande tränare och kommer att fortsätta jobba stenhårt för att AIK ska vinna matcher.

Hur upplevde du Millers avhopp?
- Det var förvånande, på sista träningsdagen. Vår avslutning blev rätt annorlunda kan man säga.

Hur var det att jobba tillsammans med Miller, utifrån sett får man intrycket att han körde en ganska tuff ledarstil?
- Jag är inte den som ska bedöma det. Vi har stöttat honom för att ge bästa förutsättningar att hålla kvar AIK i allsvenskan. Der gör vi oberoende av ledarstilen hos huvudtränaren. Därför tycker inte jag att jag ska recensera honom.

Men man kan väl ändå ha en uppfattning?
- Ja, med facit i hand uppnådde vi vårt mål. Särskilt sista månaden var det en god effekt. Vi samlade ihop oss både som enskilda individer som lag och som klubb.

Hur kan ni undvika att hamna i samma sportsliga kris nästa säsong?
- Utan att grotta ned sig alltför mycket i det som varit nu är det nog bra att ha en reflektion och diskutera kring vad som varit. Nu blev inte så naturligt eftersom huvudtränaren lämnade oss. Men man måste naturligtvis erkänna för sig själv att man misslyckats med många saker, och det är vad vi får titta på.

Publicerad 2010-11-11 kl 13:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons