Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Alms hyllning: "Allsvenskans mest underskattade spelare"

Allsvenskan

Rasmus Lindgren gör i år sin fjärde säsong i Häcken.
Nu väljer Andreas Alm att hylla försvarsspelaren. 
- Han var inte nominerad till årets försvarare och när han inte var det måste jag utse honom till den mest underskattade, säger han till GP.

Foto: Bildbyrån.

Ramus Lindgren, 34, hade en framgångsrik karriär utomlands i bland annat Ajax och Groningen innan han under 2016 vände hem till svensk fotboll för spel med Häcken i allsvenskan. Lindgren har sedan dess fortsatt att imponera och varit ordinarie i Häcken-försvaret, men var däremot inte i fjol nominerad bland tre försvarare till allsvenskans bästa på positionen på Allsvenskans Stora Pris, där Per Karlsson i slutändan blev tilldelad priset i konkurrens med Björn Paulsen och Andreas Johansson. 

Häcken-tränaren Andreas Alm berättar nu att han tycker att det är fel att Lindgren inte blev nominerad bland seriens tre bästa backar och och väljer i stället att utse backen till "den mest underskattade" i allsvenskan. 

ANNONS

- Det är enkelt att förklara! 2018 då, även fast det fortfarande gäller. Han var inte nominerad till årets försvarare och när han inte var det måste jag utse honom till den mest underskattade. Däremot tror jag att han har stor respekt bland andra spelare, jag tror att många tycker att han är en väldigt bra fotbollsspelare, säger Alm till GP. 

Alm förklarar vidare varför han tycker att Lindgren borde varit nominerad till priset och påpekar bland annat att backen både spelar i en fyrbackslinje, men även i ett av seriens mest offensiva lag. 

- Det finns de som var nominerade som spelar i en trebackslinje och som är inbakade där. Rasmus spelar i en tvåbackslinje i det offensivaste laget i allsvenskan och vi har släppt in näst minst antal mål, bara AIK har släppt in färre. Han exponeras hela tiden för helt andra saker än vad de gör som spelar i en trebackslinje. Där har man bomull, hängslen och livrem på sig. Sedan ska du lägga till hans anfallsspel på det. Där är han riktigt, riktigt bra, säger Alm. 

ANNONS

Häcken ställs i morgon mot Gais i kvartsfinal i svenska cupen. Matchen börjar klockan 14.00 och sänds på Sportkanalen och streamat på C More. 

Publicerad 2019-03-08 kl 20:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto