POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Alvbåge om årets tavla: "Sådant man bara ser på Eurogoals"

ÖSK studsade tillbaka efter den överraskande torsken mot Gefle. Detta årets "Rembrandt" - en jättetavla av John Alvbåge.
- Sådant man bara ser på Eurogoals, sa Alvbåge om sin jättetabbe.

Örebro skulle inte gå bort sig som senast mot Gefle - det lovade John Alvbåge inför Häcken-matchen. Istället var det Alvbåge själv som bjöd Häcken på ett mål.

Mathias Ranegie nickade rakt på en Alvbåge med fri sikt, men bollen smet på ett nesligt sätt under händerna på Alvbåge.

- En sån boll går in en gång av hundra. Jag får på bra kraft, men den går ju rakt på han. En bjudning, helt klart, kommenterar Ranegie målet för Canal Plus.

- Det som händer är att inget händer, säger Alvbåge.

- Jag kan inte skylla på brist på koncentration. Jag kanske tappar blicken på bollen någon hundradel. Det är sånt man bara ser på Eurogoals.

Ranegie fick mer eller mindre ett gratis-mål i jakten på skytteligatiteln - nu är Häckens centertank uppe i imponerande fem mål på fyra matcher.

Annars öppnade Örebro starkt, och efter dryga halvtimmen slog en annan skytteliga-pretendent till. Andreas Haddad visade styrka i straffområdet och drog in en höger efter marken. Efter det var det nära igen, då Samuel Wowoah sköt utanför i bra läge. Sedan kom Alvbåges tavla.

I andra halvlek ägde Häcken bollen mest, men det var Örebro som avgjorde.
Soloräd av formstarke Alejandro Bedoya på högerkanten, inlägg och inhoppande Marcus Astvald mötte med en vänster. Slutresultat 2-1 till ÖSK och Alvbåge är förstås lättad och passar på att hylla tränare Sixten Boström:
-
Vi gör en klockren taktisk match, de har mycket boll men vi står rätt och följer vår game-plan till hundra procent. Vi visar moral och en jäkla laganda.

- Sixten borde kallas Mourinho efter den här matchen.

Publicerad 2011-04-21 kl 22:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå