Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Amerikansk landslagsback till Djurgården

Djurgården är nära årets första värvning - en amerikansk landslagsman. 19-årige Gale Agbossoumonde kan bli klar redan i helgen.
- Inga kommenterar men han har otvivelaktigt kvaliteter, säger Dif:s manager. 

Djurgården vill ligga lågt med etablerade värvningar - likväl ser den amerikanske landslagsbacken Gale Agbossoumonde nu ut att bli klar - kanske redan i helgen, enligt mycket säkra uppgifter.

Mittbacken har bara provspelat sedan i måndags men redan uppges Djurgården ha sett tillräckligt för att ta beslut om en affär med en spelare som tidigare provspelat med klubbar som Sevilla och Atletico Madrid.
Redan i morgon eller på fredag ska förhandlingar med amerikanens agent Aaron Maines vara inledda.

- Det enda jag kan säga är att vi har fått ett positivt intryck. Man kan väl säga att vi har varit rätt ute i det scoutingarbete vi har gjort, säger Djurgårdens manager Stefan Alvén till FotbollDirekt.se.
- Vi är positiva men vi vill fortfarande se mer av honom - eftersom han ännu är lite för jetlaggad. Därför vill jag betona att det ännu är för tidigt att dra några slutsatser.

Men frågan är om Djurgården väljer att köpa loss den unge mittbacken? Uppgifterna gör också gällande att ett lån i ett första skede kan bli aktuellt med amerikanen som ägs av ett brasilianskt bolag som tidigare stoppat en övergång till portugisiska Braga .

- Vi får se vad som kan bli aktuellt. Vi har ramarna för vad en affär kommer att handla om, sedan får vi se, säger Stefan Alvén.

Hur ser du på honom som spelare - grundkänsla efter två fotbollspass?

- Han är kraftfull men uppträder ändå lugnt. En spelande mittback som är snabb i tanken. Sedan är han också lyhörd och lättinstruerad. 


 

 

Publicerad 2011-01-19 kl 17:07
Annons
Annons
Annons