POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Amin vill lämna Dalkurd: "Har berättat för klubben om mina ambitioner"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Dalkurds möte med Hammarby i spelaren.

Östersund vill värva Rewan Amin från Dalkurd, men klubbarna är inte överens ännu.
Mittfältaren själv vill flytta till ÖFK.
- Just nu är de inte nära varandra men jag hoppas att de kommer överens, säger Amin till Fotbollskanalen.

Rewan Amin har växt fram till en nyckelspelare i Dalkurd. I år har den 22-årige mittfältaren startat i samtliga av Dalkurds matcher i allsvenskan och så gott som alltid spelat 90 minuter. I går blev det 90 minuter på nytt i mötet med Hammarby på Tele2 Arena, där Dalkurd förlorade med 1-4 efter att ha släppt in fyra mål i den första halvleken.

- Vi blev överväldigade. De senaste två matcherna har vi varit väldigt kompakta, men vi var inte lika kompakta nu. Ett lag som Hammarby kan avslöja dig då, och det var det som hände. De har tillräckligt med kvalitet för att ta tillvara på chanserna som de fick. Innan vi insåg att matchen hade startat låg vi under med 0-4, säger Amin till Fotbollskanalen efter matchen.

Dalkurd ligger just nu sist i allsvenskan efter 14 omgångar, och nu väntar två mycket viktiga matcher mot bottenkonkurrenterna Sirius och Brommapojkarna.

- Vi kommer att spela två finaler nu efter varandra. Men jag tycker inte att vi hör hemma i botten. Det är klart att det är lätt att säga, men poängen säger det mesta. Det här var vår första förlust på länge. Vi är på god väg, men måste se till att vinna de kommande matcherna nu för att komma ur botten, säger Amin.

Att Rewan Amin blir kvar i Dalkurd är dock inte helt säkert. Östersund har tidigare bekräftat att man vill värva Amin och har fått bud holländaren nobbat. Så här säger Amin själv som sin framtid:

- Jag vill börja med att säga att jag är lycklig här. Jag har behandlats bra av klubben, men jag hoppas ta ett steg vidare. Jag har berättat för klubben om mina ambitioner. Jag hoppas att de kommer överens så att jag kan ta nästa steg i min karriär.

Hur går det till när du berättar för klubben att du vill vidare?
- Jag har berättat om mina ambitioner för Adil (Kizil), sportchefen. Jag har sagt att jag har en plan för min karriär, och att nästa steg passar för den ålder jag är i nu. Han förstår mig, vi hade ett bra samtal. Han sade att han skulle titta på vad klubben kan göra för mig. Det är klart att de hoppas att de kan få ut något av det också, och jag hoppas också att de får det. Vi får se. Jag hoppas att de kommer överens, säger Amin, som har kontrakt med Dalkurd över säsongen 2021.

Det har ryktats om att Dalkurd vill ha 10 miljoner för att släppa dig...
- Jag vill inte gå in på detaljer, för det är upp till min agent och klubbarna att diskutera. Just nu är de inte nära varandra, men jag hoppas att de kommer att bli det och att de kommer överens.

Publicerad 2018-07-24 kl 12:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå