Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Amoo slår tillbaka mot uppgifterna om träningsvägran: "Innehållet är vilseledande"

Allsvenskan

Akinkunmi Amoo uppges ha träningsvägrat.
Nu slår Bajen-stjärnan tillbaka mot uppgifterna.
"Mitt engagemang för Hammarby har varit 100 procent sedan dagen jag anlände till klubben", skriver han i ett inlägg på sociala medier.

Foto: Bildbyrån/Skärmdump

Akinkunmi Amoo.

Det var på fredagskvällen som Aftonbladet rapporterade att Akinkunmi Amoo hade vägrat att träna med laget under dagen i ett försök att tvinga fram en flytt till FC Köpenhamn. Den danska storklubben har nämligen, enligt uppgifter i både svensk och dansk media, visat intresse för 19-åringen och även lagt ett bud i 30-miljonersklassen som Bajen sägs ha nobbat.

Nu väljer Hammarby-spelaren själv att gå ut och dementera uppgifterna. I ett långt inlägg på sociala medier berättar Amoo hur han upplevt de senaste dagarna.

"Jag har läst en illvillig artikel och jag är besviken. Mitt engagemang för Hammarby har varit 100 procent sedan dagen jag anlände till klubben. Min resa från Nigeria till Stockholm var en omständig upplevelse. Resan tog över 48 timmar. Först blev mitt flyg från Nigeria flyttat. Jag var på flygplatsen redo att flyga när flyget sköts upp till nästa dag, och jag var inte nöjd. Vid ankomsten till Istanbul hade vi ytterligare en lång försening, vilken jag obekvämt sov mig igenom på flygplatsen", skriver Amoo.

ANNONS

Den nigerianske talangen var aktuell för spel i afrikanska mästerskapen, där av resan från Nigeria. Men nu har alltså Akinkunmi Amoo rest hem till Stockholm igen.

"När jag anlände i Stockholm var jag med på lagets träning. Jag var inte mentalt redo att träna direkt på grund av stressen jag fick från att flyga i två dagar. Jag hade en diskussion med tränaren och staben och bad om en dag ledigt för att återhämta mig från jetlagen. Tränaren förstod", skriver Amoo och avslutade:

"Jag är i Stockholm och redo att köra. Jag är inte nöjd med artikeln eftersom innehållet är vilseledande och sponsrat. Det är orättvist mot mitt engagemang för klubben".

Sportchef Jesper Jansson har också dementerat Aftonbladets uppgifter.

- Han har varit ute på Årsta under dagen, men tränade inte med laget. Han kommer inte heller att spela matchen imorgon mot Sirius - utan tränar i samråd med oss individuellt istället på egen hand, säger Jansson till Fotbolldirekt, och förnekar att det finns en konflikt mellan Amoo och klubben:

ANNONS

- Nej, det finns inget sådant mellan honom och Hammarby, det är det enda jag kan säga. Däremot kan jag säga att han har väldigt mycket press på sig och har rest långt.

Publicerad 2022-01-28 kl 22:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto