Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Anders Andersson: "Henke" vill spela en positiv fotboll

Allsvenskan

Många har dömt ut Falkenberg på förhand.

Och Anders Andersson tror att "Henke" får det tufft.

- Det är svårt att tro för mycket på Falkenberg, säger han.

Foto: Scanpix.

Så var det då officiellt. Henrik Larsson tar över den allsvenska debutanten Falkenberg.

På en presskonferens presenterades idag landslagslegendaren som ny huvudtränare:

- Det här ska bli skoj, sa "Henke" själv.

Falkenberg imponerade stort under fjolåret i superettan – men efter avancemanget har man fått se flera nyckelspelare lämna laget.

Niclas Eliasson gick till AIK, och skyttekungen Victor Sköld valde Åtvidaberg.

En som följ Falkenberg på nära håll är TV4:s expert Anders Andersson – och han tror, precis som många andra, att Henrik Larsson har en minst sagt stor utmaning i att rädda kvar Falkenberg i den högsta serien:

ANNONS

- Det är svårt att realistiskt sett tro för mycket på Falkenberg, det får man nog säga. De har spelat en jättefin fotboll och jag har verkligen tyckt om dem under superettan. Jag hoppas att de ska klara det bra men det är ändå ett stort steg att ta.

- Jag tyckte Öster var riktigt starkt rustade inför allsvenskan men de åkte ändå ur. Det är klart att Falkenberg kan överraska, men där var det många spelare som klev fram under året i superettan och då måste dem ta ännu ett kliv året efter. Jag tycker att det känns tufft att tro att så många spelare ska klara av det.

Vad gäller hans tränarfilosofi – vad får vi se för fotboll från Falkenberg?

- Jag tror att han kommer att fortsätta spela en positiv och bra fotboll som Falkenberg har gjort. När han var i Landskrona började han direkt med en 4-3-3-uppställning med en väldigt teknisk fotboll. Det funkade inte riktigt där – men han vill ju gärna söka ett sådant spel.

ANNONS

Henrik Larsson har skrivit på ett ettårskontrakt med nykomlingen och kommer närmast från en assisterande tränarroll i moderklubben Högaborg.

Publicerad 2013-12-04 kl 16:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto