Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Anders Svenssons glädjebud: "Läkaren tror på tre veckor"

Här är ett glädjebesked från Anders Svensson.
I bästa fall kan han göra comeback inför EM-kvalet.
- Läkarna tror på ungefär tre veckor, säger mittfältaren till fotbollskanalen.se.

35-åringens skada var ett mycket dystert besked för både Erik Hamrén och Elfsborg. Nyheten om en broskskada i Svenssons knä troddes först kunna innebära en konvalescenstid på flera månader. Men efter fredagens operation har tongångarna ändrats radikalt. Även om Svensson varken vill chansa i onödan eller stressa fram återkomsten, pekar mycket på att han inom en månad kan vara disponibel för spel.

- Läkaren har sagt tre veckor ungefär, men jag vill ta det här dag för dag. Tanken är att jag ska flyga ned till vårt träningsläger i Portugal på tisdag och jobba med sjukgymnasterna där, säger Svensson till fotbollskanalen.se.

Just broskskador kan annars drabba spelare på ett betydligt mer drastiskt sätt. Många har rentav fått lägga skorna på hyllan när de åkt på den sortens problem.

- Men jag har alltid fått höra tidigare att brosket i mina knän sett väldigt bra ut. Så det här var nog bara en tillfällighet på grund av styrketräningen. Det lossnade en bit när jag antagligen hade fel belastning. Vi gjorde djupa knäböj och jag kände att det knakade till lite grann. Det är ingenting jag dragits med länge, säger Svensson.

Han betonar att de tre veckorna är en uppskattning, och att allt hänger på hur knät reagerar i takt med att han ökar belastning på det successivt.

- Fast självklart är det här ändå ett mycket bättre besked än jag trodde innan jag åkte in på operation. Jag hoppas ju på det bästa och ska jobba hårt för det. Skönt att inte vara borta så länge för då tappar man ju inte speciellt mycket fysiskt heller. Det vore perfekt om det kunde ligga där någonstans. säger Svensson.

Med tanke på att landslaget spelar EM-kvalmatch mot Moldavien 29 mars, finns trots allt en möjlighet att vicekaptenen tas ut i truppen.

- Det är möjligt att det inte är helt kört, men det ligger väl lite på gränsen. I dagsläget hoppas jag på att vara tillbaka lagom till den allsvenska starten. Och jag vill ju inte pressa fram något som riskerar att göra det sämre, säger Svensson.

Publicerad 2011-03-05 kl 15:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons