Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Andersson ger besked om Ademi och Asoro: "Finns klubbar som har hört av sig"

Allsvenskan

Djurgården har värvat.
Samtidigt är en del spelare aktuell för att lämna klubben.
Albion Ademi är på väg bort - och Joel Asoro är en ryktenas man.
- Jag vet att det finns klubbar som har hört av sig, säger sportchef Bosse Andersson om Asoro.

3:17
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Djurgården-Örebro Syrianska i cupen i spelaren ovan.

Djurgården har knappast legat på latsidan inför kommande säsong. Klubben har redan värvat BP-trion Lucas Bergvall, Theo Bergvall och Wilmer Odefalk och därtill har man knutit till sig Oliver Berg från Kalmar FF samt Mjällby-duon Carlos Moros Gracia och Jacob Bergström.

På minuskontot finns spelare som Kalle Holmberg och Aleksandr Vasiutin. Men det verkar som att fler spelare än så är på väg att lämna Dif, om än tillfälligt.

Aftonbladet uppgav i dagarna att floppen Albion Ademi, som var utlånad till finländska Lahtis under våren, är aktuell för en utlåning till IFK Värnamo. Sportchef Bosse Andersson bekräftar att det funnits en dialog med den allsvenska konkurrenten.

Annons

- Vi har varit i kontakt med ett antal klubbar och det har funnits en kontakt med Värnamo. Sedan får vi se var det slutar, säger Andersson till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Det finns olika typer av lösningar, det beror på vilken klubb det handlar om. Men jag kan säga såhär: Vi har haft kontakt med Värnamo. Det har vi haft. Det har vi även haft med några andra klubbar. Sedan får vi se vilken lösning det blir för just Albion.

Hur ställer han sig själv till att lämna igen?
- Det är klart att det funnits en diskussion om det. Vi har haft en tät dialog. Sedan får vi se. Är det något som är bra för Djurgården och Albion och den klubben så vet han att det är ett viktigt fotbollsår 2023. 

Hur ser du på hans år i Djurgården sedan han kom?
- Han är väldigt, väldigt bra förberedd nu. Det blev en olycklig utlåning förra året till Lahtis. Det blev inte riktigt som vare sig han eller vi tänkte. Den spolierade större delen av säsongen. Däremot vet vi att det är en skicklig fotbollsspelare som är bra förberedd. Han är en skicklig fotbollsspelare. Tyvärr har inte tiden i Djurgården inneburit så mycket speltid och det är en förutsättning för att man ska utvecklas. 

Annons

En annan spelare som lär ha gjort sitt är Emmanuel Banda. Mittfältarens kontrakt löpte ut vid årsskiftet och enligt Aftonbladet har 25-åringen varit på plats i Kroatien för att skriva på för HNK Rijeka.

- Kontraktet har gått ut och vi är inte eniga om något nytt. Han undersöker marknaden och vi räknar inte in honom i 2023, säger Andersson.

Är han på väg till Rijeka?
- Jag vet i varje fall att han har varit där. 

En annan spelare som kan komma att lämna är Joel Asoro. Aftonbladet uppger att flera klubbar har 23-åringen på sin radar och en av dem är Bordeaux, som är tabelltvåa i Ligue 2. Enligt tidningen är flera klubbar på väg att lägga bud på den offensive pjäsen.

Vad Bosse Andersson kan säga om det?

- Jag vet att det finns en del klubbar som har hört av sig. Jag har hört att det ryktats om det utan att vi har varit i kontakt med dem.

Annons

Bordeaux, har de ställt frågan till er?
- Vi har inte kontakt med Bordeaux och har inte diskuterat en övergång eller någonting sådant. 

Det är inget konkret kring Joel?
- Det är möjligt, men de har inte kontaktat oss. 

Hur ser ni på att eventuellt sälja honom?
- Vi har ingen stress att sälja Joel. Han är med i landslaget som åker till Portugal. Han har sett väldigt spännande ut när han tränat i december. I det korta perspektivet är han väl förberedd på den här landslagssamlingen och han har också varit viktig för oss i Europaäventyret. Han kommer att göra en väldigt bra säsong i år. 

Samtidigt är flera spelare som varit utlånade på väg tillbaka till Djurgården. Däribland Tommi Vaiho, som tillbringade förra säsongen i Sirius.

- Han kommer tillbaka när vi startar upp den 9 januari, säger Dif-sportchefen.

Annons

Kommer han ingå i planerna för 2023?
- Absolut. 

Förutom Vaiho har backen Axel Wallenborgs låneavtal med Brommapojkarna löpt ut. 21-åringen är dock inte att räkna med just nu eftersom han är sjukskriven till följd av en axelskada.

Vad gäller den kenyanske mittbacken Frank Odhiambo, 20, som gjorde nio matcher för IFK Haninge i ettan under hösten, så lär det bli en ny lånesväng.

- Han hade en liten olycklig säsong. Det kommer säkert att bli aktuellt med ett lån där.

Dessutom är Jacob Une Larsson fortsatt i grekiska Panetolikos fram till i sommar. Den 28-årige mittbacken har spelat 90 minuter i samtliga matcher i den grekiska ligan.

- Une Larsson är utlånad till den 1 juli. Antingen utnyttjar klubben sin option nu när de också fått nya ägare. Han trivs väldigt bra i sin miljö, avslutar Andersson.

Annons
Publicerad 2023-01-02 kl 13:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto