POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
32v

Anderssons jättehyllning till Peking-duon som nu tackar för sig: "De absolut bästa värvningarna jag gjort"

Foto: Bildbyrån.

På söndag gör Andreas Johansson och Daniel Sjölund sina sista hemmamatcher i IFK-tröjan.
Duon har varit ovärderlig för klubben, menar förbundskapten Janne Andersson.
- När allt kommer omkring är just de värvningarna det absolut bästa jag gjort i min karriär, säger han till Norrköpings Tidningar.

I helgen är det flera allsvenska profiler som spelar inför sin hemmapublik för sista gången i karriären. Tobias Hysén kliver ut på Gamla Ullevis gräsmatta, Kennedy Bakircioglu ska tackas av på Tele2 - och i Norrköping kommer Andreas Johansson (som visserligen inte slutar utan lämnar för Halmstad) och Daniel Sjölund att hyllas.

Just de två sistnämnda spelarna rosas nu rejält av förbundskapten Janne Andersson, som bekant basade över Peking då man tog SM-guld senast.

- Utan "Ante" och "Daja" hade vi inte vunnit guldet. Utan guldet hade jag knappast blivit förbundskapten heller... Jag brukar tänka på det ibland. När allt kommer omkring är just de värvningarna det absolut bästa jag gjort i min karriär. Det finns ingen tvekan om det, säger Andersson till Norrköpings Tidningar.

- ”Ante" var den avgörande faktorn för hela vår resa. Hans betydelse för lagbygget, som tog sin början 2012, är oerhörd. Jag kan knappt mäta den i ord. När vi så fick in "Daja" inför 2015 skapade de en unik kombination redan från det första träningspasset.

Enligt Andersson finns det ingen spelare i allsvenskan som haft lika stor betydelse för sin klubb som Andreas Johansson haft för Norrköping. ”Det finns ingen i närheten”, konstaterar han. Och vad gäller Sjölund försökte han locka över mittfältaren redan efter hans tid i Djurgården.

- Jag blev riktigt arg över att vi missade honom då, men till slut lyckades vi få honom till Norrköping.

Andreas Johansson gästar den här veckan podcasten "Lundh" och du hör hela avsnittet nedan.

Publicerad 2018-11-02 kl 09:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå