Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
46v

Anfallaren lämnar Sundsvall - kan pensionera sig: "Får fundera under hösten"

Foto: SCANPIX

Försök igen

Gif Sundsvalls anfallare Johan Eklund lämnar klubben efter säsongen. 32-åringen ska flytta hem till Dalarna, och kan komma att avsluta fotbollskarriären.
- Frågan är öppen i nuläget, säger Eklund till Sundsvalls Tidning.

Efter fem säsonger i Gif Sundsvall lämnar nu anfallaren Johan Eklund efter den allsvenska säsongen, det berättar klubben på sin hemsida. 32-åringen var starkt bidragande när Sundsvall gick upp i allsvenskan 2014. Med sina 16 mål blev han tvåa i skytteligan.

Den här säsongen har Eklund glidit ifrån startelvan. Det har blivit totalt 21 framträdanden, varav nio starter under säsongen för anfallaren. Och nu flyttar Eklund hem till Dalarna.

- Det är helheten som gör det, och det har växt fram under året. Speltiden har varit begränsad och vi började titta på andra alternativ. Jag har jobb, två barn och vi längtade hem, säger Eklund till Sundsvalls Tidning.

Anfallaren ska nu jobba som regionsansvarig för fastighetsbolaget NP3, som han den senaste tiden jobbat för vid sidan om fotbollen. Vad som händer med fotbollskarriären är fortfarande oklart.

- Frågan är öppen i nuläget, men det är inte därför jag flyttar hem. Samtidigt har jag inte bestämt mig för att avsluta karriären, för jobbet gör att jag har möjlighet att spela vidare om det är så. Jag får fundera under hösten, säger Eklund.

32-åringen har ännu inte varit i kontakt med några potentiella klubbar.

- Inte konkret. Men sedan är det klart att man har lite kompisar kvar i klubbarna man varit i som man haft lite snack med, men inget konkret. Vi kommer att bo i Falun och utgå därifrån.

Se Eklunds mål mot IFK Göteborg i förra veckan i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-31 kl 14:20
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER