Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Anfallsreserven tog chansen: "Skönt att vi har riktigt bra alternativ"

Helsingborg låg under med 0-1 på Borås Arena efter 45 minuter. Men skåningarna kom tillbaka och vann matchen med 3-1 över Elfsborg. Anfallaren Tobias Holmqvist slog till med två mål.

- Han skapade chanser förutom de två målen och det känns skönt att veta att vi har riktigt bra alternativ att tillgå på den positionen, säger HIF:s tränare Bo Nilsson till FotbollDirekt.se.

I höstas var Tobias Holmqvist utlånad till superettanlaget Falkenberg där det inte blev något mål. Nu är han tillbaka hos HIF igen och övertygar. 21-åringen gjorde både 1-1 och 3-1 när Helsingborg tog en prestigeseger över Elfsborg. Säkerligen extra skönt för Holmqvist som har tuffast möjliga anfallskonkurrens av Henrik Larsson, Rasmus Jönsson och Magnus Arvidsson. Dessutom kan René Makondele och Erik Sundin spela där. Den sistnämnde huserade på yttermittfältet mot Elfsborg.

- Det är en pigg pojk som alltid är ett hot i djupled. Han har haft lite skadekänning och därför valde vi att ta av honom under slutdelen av matchen för att spara honom, berättar Bo Nilsson.

- Det här var en viktig seger och inte minst var den bra mentalt. Vi har knappt vunnit alls på Borås Arena, så även om det bara var en träningsmatch var det skönt att få vinna här och få bort det spöket.

Vad säger du om er insats? - Totalt sett bra insats. Det tog ett tag för oss att komma igång i början men det är så det är i såna här matcher.

- Elfsborg är ett bra lag, det visste vi om och en bra värdemätare. Vi hade lite långa avstånd i början som de utnyttjade men sedan tajtade vi ihop det i mitten.

Pär Hansson vaktade Helsingborgs mål.
- Han är en duktig målvakt och vi har en bra konkurrenssituation nu när vi har två jättebra målvakter.

Elfsborg - Helsingborg 1-3 (1-0)
Mål:
1-0 (4) Joel Johansson, 1-1 (55) Tobias Holmqvist, 1-2 (62) Självmål, 1-3 (68) Tobias Holmqvist.

Mats Jonsson - Daniel Bogefors

Publicerad 2009-02-07 kl 16:21