POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Anmälningarna har skakat Fotbollssverige – nu backar förbundet

Klubbar har anmälts för svordomar på läktarna. Nu backar Svenska fotbollförbundet i frågan.
- Vi kan inte jaga någon som svär på fotbollsläktare, säger Lars-Åke Lagrell till Sportbladet.

Först ut var Djurgården, sedan kom AIK och Örebro efter. Klubbarna anmäldes för ramsor som publiken skanderat och banderoller som – i AIK:s fall – var kritiskt mot förbundets Disciplinnämnd. Anmälningarna har väckt starka reaktioner i Fotbollssverige och frågan har ställts om klubbarna kan kontrollera vad publiken skriker.

Nu kommer förbundets svar på den frågan: Det kan man inte. Från och med måndag får matchdelegaterna instruktioner om att inte längre anmäla för svordomar.

- Jag säger inte att svordomarna är bra, men du och jag har traditionellt fått acceptera dem. Vi kommer ge matchdelegaterna att det är vårt allmänna synsätt. Man ska inte rapportera svordomar, säger SvFF:s ordförande Lars-Åke Lagrell till Sportbladet.

Varför gör ni det här?
- Vi måste gå ut och korrigera om det finns en missuppfattning. Säkerheten är viktigast, och här har det blivit fel, så vi vill säga ”det här är vad ni ska fokusera på”.

Angående banderollerna menar Lagrell att matchdelegaterna får ha lite känsla och ”titta på vad som står och vad föreningen gör”.

Publicerad 2011-06-04 kl 11:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå