Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ännu inget Leipzig-erbjudande till Sundsvall: "Inte blivit kontaktade"

Foto: Bildbyrån.

Under lördagen uppgav sportchefen Ralf Rangnick till tyska Bild att Leipzig vill hjälpa Sundsvall ekonomiskt genom en träningsmatch mellan klubbarna.
Gif Sundsvall välkomnar idén men har inte hört något.
- Det låter ju väldigt spännande, men vi har inte blivit formellt kontaktade, säger ordföranden Johan Nikula till Fotbollskanalen.

Gif Sundsvall har under en längre tid haft ekonomiska problem. Under ett krismöte under torsdagen visade klubben en betalningsplan för att kunna låna fem miljoner kronor av Sundsvalls kommun. Som en slags "pant" för lånet visade de upp eventuella intäkter av en försäljning för Emil Forsberg från hans nya klubb RB Leipzig.

Leipzig - som inte har för avsikt att sälja Forsberg - erbjuder istället en annan sorts ekonomisk hjälp. Klubben sportchef Ralf Rangnick berättade under lördagen för tyska Bild att de nu kan tänka sig att spela en träningsmatch mot Sundsvall i Sverige, där alla intäkter går till den allsvenska klubben.

Ett erbjudande som välkomnas av Sundsvalls ordförande Johan Nikula, men han har själv inte hört någonting från Leipzig.

- Det låter ju väldigt spännande. Vi har inte blivit formellt kontaktade ska jag börja med att säga, men det vore alldeles fantastisk för fotbollsälskare och fotbollsfans i Sundsvall att få se en sådan match. Så att jag tänker att hör vi inte någonting i början på veckan så kanske man ska kontakta Leipzig och lyssna om det ligger något i det där uttalandet, säger Johan Nikula till Fotbollskanalen.

Sundsvall har trots Leipzigs uttalanden om att Forsberg - vars kontrakt går ut i juni 2022 - inte är till salu inom den närmaste framtiden, inte gett upp hoppet om att få in försäljningsintäkter inom en inte allt för lång framtid.

- Sedan kan jag tycka och jag beundrar Leipzigs kommunikation att de är stenhårda i sitt beslut att de inte tänker sälja Emil. Vi såg den affären med Liverpool där de sålde Leipzig (Naby) Keita som de tidigare inte velat sälja. Jag har svårt att se att Leipzig ska kunna låsa fast Emil. Alla spelare vill ju se hur långt de kan utvecklas och Emil kan absolut ta ytterligare ett steg till ännu större klubbar.

Förhöll ni er någonting kring Emils långa kontrakt när ni gjorde lånekalkylen?
- Det här är en möjlighet som vi ser det. Det är egentligen ingenting som vi sitter och tvärsäkert kan tro på.

Har ni haft ytterligare någon kontakt med kommunen efter det här mötet ni hade i torsdags?
- Det kan jag inte kommentera.

Gif Sundsvall är mitt uppe i slutspurten av allsvenskan och krigar för ett nytt kontrakt. Leipzig har i sin tur precis precis börjat sin säsong och är dessutom med i Champions League. En eventuell träningsmatch ser i så fall ut att få vänta och kanske kan bli av först nästa sommar. Något som gör att de ekonomiska intäkterna från träningsmatchen inte kan hjälpa klubben i deras nuvarande ekonomiska kris.

- Dessvärre tror jag inte att det är möjligt inom en snar framtid med de bästa Leipzig-spelarna. Den här matchen hjälper ju inte oss i stunden då om den inte sker snart.

Hur troligt är det att en sådan här match ens skulle bli av över huvud taget?
- Det har jag också funderat på. Men blir det av får man försöka lösa ett matchdatum.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Publicerad 2017-09-16 kl 19:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons