Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Antonsson mot sommarflytt efter målsuccé – ersättare från Liverpool?

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Det långvariga intresset för Marcus Antonsson kan konkretiseras till en flytt i sommar.
- Det är nog möjligheter till det, absolut, säger agenten Anders Karlsson till Fotbollskanalen.

Marcus Antonsson ligger på 17 mål på 36 Allsvenska matcher för Kalmar FF, varav två av målen gjordes igår mot Örebro SK. Anfallaren, som fyller 25 år om några dagar, skrev i vintras på ett nytt kontrakt till 2018 trots flera konkreta intressen. Chicago Fire och FC Köpenhamn var två klubbar som togs upp då.

Enligt agenten Anders Karlsson kan något hända i sommar, men förutsättningarna måste vara optimala.

- Marcus har en plan att vilja få en möjlighet att ta steget in i landslaget, och då får man tänka på vilket steg man tar och var man spelar fotboll någonstans. Det är en plan Marcus följer, men det är ingen brådska utan han trivs fantastiskt bra i Kalmar.

Hur är intresset för honom nu?
- Intresset är gediget. Det är rejält intresse.

Kan det bli en flytt i sommar?

- Det är nog möjligheter till det, absolut.

Enligt Fotbollskanalens uppgifter så har Antonsson en utköpsklausul på runt tio miljoner kronor, något som Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson-Borstam dementerar men 
förstår dock intresset för honom. 

- Det är fortfarande tidigt att säga något om sommaren, men Marcus har haft en fantastisk utveckling på grund av förtroende och speltid. Han var fantastiskt bra 2015, och det har fortsatt under 2016. Han är bra både rättvänd och felvänd, och dessutom gör han mål. En av Allsvenskans bästa forwards.

Kalmar FF har tidigare haft Taiwo Awoniyi på provspel, men nigerianen skrev i september 2015 på för Premier League-klubben Liverpool. Han blev utlånad till FSV Frankfurt i Zweite Bundesliga, men det låneavtalet går ut i sommar. Han kan därför bli aktuell för att istället lånas ut till Kalmar FF och ta en anfallsplats.

- Vi har kontakt med Liverpool därifrån Taiwo är utlånad. Det kan bli något, vi får se vad som händer. Vi har en bra och positiv dialog, och sedan får vi se var det landar.

Awoniyi debuterade först i omgång 22 för FSV Frankfurt, och har efter det varit ordinarie med ett mål och en assist på elva matcher. Kalmar FF:s kontakt med Liverpool är primärt för Awoniyi, men Andersson-Borstam säger att han inte utesluter att dialogen kan utökas för att handla om mer.

Se höjdpunkter från Antonssons hjälteinsats mot Örebro i spelaren ovanför.

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-05-03 kl 16:43

Allsvenskan

Skytteligan, allsvenskan

# Spelare Mål
1 Paulo José 'Paulinho' de Oliviera Paulo José 'Paulinho' de Oliviera 20
2 Linus Hallenius Linus Hallenius 17
3 Nikola Đurđić Nikola Đurđić 13
4 Romain Gall Romain Gall 13
5 Markus Rosenberg Markus Rosenberg 13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons