Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Arenastaden dementerar: ''AIK inte klart för nya nationalarenan''

Allsvenskan

AIK har klart med den nya nationalarenan som ny hemmaarena – det hävdade Arenastadens ordförande för en vecka sedan. I dag tonas utspelet ner.
- Ingenting är klart. Vi kommer att träffas och diskutera innan jul, säger Arenastadens vd Christian Alexandersson till FotbollDirekt.se.

I går kom beskedet att finansieringen av den nya nationalarenan är säkrad.
Ett första spadtag är planerat till den 4 maj och år 2012 planeras den nya arenan, som kommer bli Nordens största, stå klar.

Men det är fortfarande oklart om arenan kommer att ersätta Råsunda och bli AIK:s nya hemmaplan, trots att Arenastadens ordförande Sune Reinhold tidigare hävdat för FotbollDirekt.se att det bara är formaliteter som saknas:

''Den 16 december ska vi ha ett styrelsemöte, då kommer alla detaljer bli klara. Då kommer vi att skicka ut en pressrelease där alla frågetecken rätas ut, även de som finns kring AIK:s medverkan kring arenan''. Sagt till FotbollDirekt för en vecka sedan.

Annons

Men fortfarande återstår flera punkter att diskutera, menar Christian Alexandersson, vd i Arenastaden.
- Jag är hoppfull om att vi når en överenskommelse, men jag vill inte föregå några beslut, säger han.

Ett möte med AIK:s representanter i arenafrågan är inplanerat innan jul och ytterligare ett i början av januari. Det finns del problem kvar för att kunna komma överens.
- Det är viktigt för AIK att i hjärtat kunna känna att det är deras hemmaarena.

Klubben vill bland annat ha en ståplatssektion på en av arenans kortsidor.
- Det är en av de saker vi kommer att diskutera. När det gäller den frågan har vi olika nationella och internationella regelverk att ta hänsyn till, säger Alexandersson.

FotbollDirekt.se har i flera dagar sökt AIK:s styrelseordförande Per Bystedt för en kommentar.

FotbollDirekt.se

Annons
Publicerad 2008-12-18 kl 15:51

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto