Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Asbahgi om elfteplatsen: ”Jag är helt lugn i vår process”

Allsvenskan

IFK Göteborg huserar på en elfteplats i allsvenskan efter 20 omgångar. Men tränaren Poya Asbahgi är övertygad om att det nya spelsättet kommer löna sig i förlängningen.
- Jag är helt lugn i vår process och fortsätter vi jobba på rätt sätt kommer det bära frukt, säger Blåvitt-tränaren i en intervju med GP.

Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg gick inför säsongen in i en nya era med nya tränaren Poya Asbaghi. Delar av truppen byttes ut och spelsystemet ändrades till 3-4-3 samtidigt som IFK har en ansträngd ekonomi.

Men trots elfteplatsen i tabellen är Asbaghi inte oroad för framtiden.

– Jag är helt lugn i vår process och fortsätter vi jobba på rätt sätt så kommer det att bära frukt. Gör det inte det så får man ställa sig där och säga att det inte gick. Men det är ett helt annat spelsätt än det som den här klubben har haft i 20 år. Och under 20 år med en bra ekonomi och då blev det ett SM-guld, säger Asbaghi i en lång intervju till GP.

ANNONS

Intervjun tar också upp ämnet på vilka matcher som varit svårast att ta sig vidare ifrån. Där Asbaghi svarar bägge matcherna mot Sirius, där Göteborg tappade ledningar till sena förluster, svidit mest under året.

Trots de knackiga resultaten är Asbaghi säker på sin sak när frågan om varför fansen ska ge honom fortsatt förtroende kommer.

- Jag hoppas att det är för att fansen, liksom jag, har något att tro på, säger Asbaghi.

Samtidigt vågar inte Asbaghi ge något löfte om förbättrade tabellplaceringar men han tror på att den vision han har om Göteborg kommer leda till ett förbättrat tabelläge.

- Du kan aldrig lova något i fotboll, men får vi den utveckling som jag ser framför mig så har jag väldigt svårt att se det, säger Asbaghi.

Publicerad 2018-09-05 kl 14:17
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto