Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Åtal väntas för guldfirande AIK:are

Ett tiotal AIK-supportrar kan räkna med åtal för att de rusade in på planen och firade SM-guldet efter seriefinalen mot IFK Göteborg i höstas.

Polisen har slutfört ett 20-tal utredningar med koppling till matchen.
De färdiga utredningarna har lämnats till en särskild åklagare, som bestämmer om åtal ska väckas. De flesta fallen handlar om AIK-arnas planinvasion efter matchen på Gamla Ullevi. Flera hundra personer rusade in, men bara en bråkdel kan komma att åtalas.

Kommissarie Håkan Frank, som samordnat polisens arbete, är dock nöjd om det blir 10-15 åtal för invasionen.
-Jag tycker det är många. Vi gjorde ju ingen identifiering när de var på planen. Då hade vi fullt upp med annat. De som anmäldes var frontfigurer, som var bland de första att rusa in, säger Frank till TT.

Andra utredningar om seriefinalen handlar till exempel om misshandel när stolar kastades, våld mot tjänsteman, och allmänfarlig vårdslöshet.

IFK Göteborgs supportrar tände bengaliska eldar, som enligt polisen smugglades in på ett förslaget sätt. En väska med fyrverkerier hade lagts i ett förvaringsskåp i en träningslokal, och hissades upp på läktaren med ett rep som man gömt där dagen före. Tilltaget syns på bilder från arenans övervakningskameror.

Tre identifierade AIK-are är misstänkta för att ha trängt sig förbi ordningsvakter och in genom entréspärrarna. Fler kan tillkomma. Brottsrubriken är våldsamt upplopp. Dessa utredningar är ännu inte klara.

TT

Publicerad 2010-04-26 kl 18:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons