Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Återvänder till Blåvitt - bara för att lämna på nytt?

Major League Soccer

GÖTEBORG. IFK Göteborg räknar med att utlånade John Alvbåge, 34, återvänder till klubben.
Det kan dock stanna vid en snabbvisit.
- Om inte John skulle komma hem och få spela är det ju inte jätteintressant för honom att vara här, säger sportchef Mats Gren.

Foto: Bildbyrån

Under onsdagen rapporterade GP att John Alvbåge återvänder till IFK Göteborg i början av augusti. Enligt tidningen ska MLS-klubben Minnesota United ha meddelat att de inte kommer utnyttja den option som finns inbakad i målvaktens låneavtal, något som bekräftas av sportchef Mats Gren.

Beskedet innebär att klubben återigen står med tre kontrakterade A-lagsmålvakter. Förutom Alvbåge även Erik Dahlin, 28, och Pontus Dahlberg, 18. Den sistnämnda har varit given etta under våren och lär vara så även efter Alvbåges hemkomst. Eller?

- Den bästa målvakten står och just nu är Dahlberg jävligt bra, säger tränaren Jörgen Lennartsson.

ANNONS

Vad säger du om hans vårsäsong?
- Mycket bra. Briljant. Även Erik Dahlin har varit bra. Men Dahlberg har varit sensationellt bra med tanke på hans ålder.
Så, det ska mycket till för att Alvbåge ska konkurrera ut honom?
- Vi tar en träning i taget.

Hur som helst är tre A-lagsmålvakter en för mycket. Det menar sportchef Mats Gren.

- Ja, i längden är det självklart en för mycket, säger han.

Kan ni tänka er att sälja eller låna ut Alvbåge på nytt?
- Jag ska inte gå något i förväg, det är inte jag som tar ut laget, men om inte John skulle komma hem och få spela är det ju inte jätteintressant för honom att vara här. I sådana fall vill han säker komma ut igen och då är vi självklart öppna för det. Men, som sagt, jag ska inte föregripa något där.

När Fotbollskanalen når Alvbåges agent Fredrik Risp säger han såhär om målvaktens framtid i IFK Göteborg:

ANNONS

- Det får bli en dialog mellan mig, John och Mats. Bollen ligger lite hos Blåvitt, John har kontrakt i ett och ett halvt år till. Han är beredd att fajtas var han än befinner sig.

Risp påpekar också att han, till skillnad mot Mats Gren, ännu inte har nåtts av beskedet att Alvbåges tid i Minnesota är över.

- Jag har inte fått det officiellt från Minnesota. Jag har inte fått det bekräftat. Men det är möjligt att Mats har fått det, säger han.

Så, i din bok kan Alvbåge fortfarande bli kvar i Minnesota?
- Så länge man är under kontrakt med en arbetsgivare finns det forfarande möjligheter att förutsättningarna ändras. Det är fortfarande två veckor kvar på låneavtalet. Skulle en målvakt skada sig ändras ju förutsättningarna. Om det är något jag har lärt mig i den här branschen så är det att saker kan förändras över en natt. Tills dess att John är tillbaka i träning med IFK Göteborg är han en Minnesota-spelare. 

ANNONS

Fredrik Risp betonar också att Alvbåge gärna stannar i Minnesota. Detta trots att han har fått lite speltid på slutet och flera gånger placerats utanför matchtruppen.

- Ja, absolut. Det har varit hans målsättning hela tiden. Fokus har varit att kämpa sig in i laget och förhoppningvis vara kvar.

Risp fortsätter:

- Han har haft ett jättekul äventyr där borta. Han trivs både med sin omgivning och med klubben. Så länge det finns någon chans att han kan vara kvar skulle han gärna vilja det. Vi får avvakta de två sista veckorna och se vad som händer.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-13 kl 16:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto