Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Åttondeklassare i MFF på väg till Blackburn

Allt fler unga spelare väljer att lämna Sverige för att pröva lyckan utomlands. Senast i raden att nappa på ett erbjudande är nyss 15 år fyllda Filip Pivkovski från Malmö FF.
- Blackburn har uttryckt ett intresse och det har Filip och hans familj också, säger Malmös kommunikationschef Per Welinder till Aftonbladet.

Redan under hösten bjöds Pivkovski över till Blackburn för att provträna och gjorde stor succé. I en träningsmatch med ungdomslaget mot Manchester United gjorde han tre mål och det har förstås inte gått obemärkt förbi.
Nu har Blackburn hört av sig och vill skriva in Pivkovski i klubbens ungdomsorganisation.
- En väldigt talangfull forward från vår fotbollsakademi. Blackburn var nöjda med honom efter hans tryout och nu har de frågat honom om han är intresserad av att flytta dit. Det är upp till honom nu, säger Staffan Tapper i Malmös ungdomsorgnaisation.

Något som ställer till det hela är förstås att Pivkovski bara går i åttonde klass och har minst ett år kvar i den svenska grundskolan men Malmö jobbar på en lösning.
- Staffan Tapper och Jan-Ove Kindvall åker över till Blackburn för att hitta en lösning med skolan, se om det går att lösa på distans eller något annat alternativ. Hur det än går på fotbollsplan är det viktigt att gå färdigt grundskolan, säger Per Welinder.

Trots Pivkovskis ringa ålder och den massiva kritik som varit mot att klubbar kontrakterar spelare i allt yngre ålder hyser inte Malmö något agg mot Blackburn - tvärtom Blackburn har agerat korrekt.
- Ja, vi är ju själva också ute och tittar på unga spelare, så det är inget konstigt. Blackburn har gått rätt till väga, via klubben och inte bakom ryggen, säger Staffan Tapper.

Publicerad 2009-02-20 kl 14:07
Annons
Annons
Annons