Åtvidabergs succé går vidare: 6-1 mot Gefle

Åtvidaberg krossade gästade Gefle med 6-1. Viktor Prodell och Magnus Eriksson blev tvåmålsskyttar i segern som befäster nykomlingens serieledning.

Serieledande Åtvidaberg startade matchen mot Gefle på bästa möjliga sätt. Viktor Prodell som blev tvåmålsskytt i premiären stötte in 1-0 på ett inspel från höger redan efter fem minuters spel, framför ett aningen passivt bortaförsvar.

I den 25:e minuten gjorde sedan Magnus Eriksson sitt första allsvenska mål. Och som han gjorde det. Med en lätt vrickning tog han sig förbi sin försvarare innan han avlossade en riktig vänsterkanon som letade sig in i krysset - 2-0 till Åtvidaberg.

Innan halvtidspausen bjöd ett taffligt Gefleförsvar in Åtvidaberg i straffområrdet. På plats fanns Viktor Prodell som satte sitt andra mål för matchen och det fjärde i årets allsvenska. Fyra mål på tre matcher för Prodell alltså, och ÅFF fortsatte att imponera mot ett svagt Gefle. 3-0 stod sig halvleken ut.

Den andra halvleken var fyra minuter gammal då Mikael Dahlberg reducerade till 3-1 efter att ha tryckt till med högern på halvvolley. Bollen klackskarvades fram av Jakob Orlov och Dahlberg slog till på ett tillslag från nära håll.

Gefle kom igång efter målet och såg ut att kunna nå ännu en reducering. Men i stället fick man se 4-1 falla. Efter en frispark från Tobias Nilsson kunde Alberis da Silva nå högst på inspelet och elegant nicka in 4-1 för Åtvidaberg.

Bara minuter senare satt 5-1 för hemmalaget.Kristian Bergström avslutade distinkt efter att Prodell och sedan Eriksson vunnit bollen mot ett tafatt Gefleförsvar och spelat fram veteranen. 6-1 kom av bara farten då Eriksson satte sitt andra mål för dagen via en touch på Gefleförsvarare.

Matchen slutade 6-1 och Åtvidaberg har nu tre raka segrar och leder allsvenskan på nio poäng.

Åtvidaberg - Gefle 6-1
1-0 Prodell (4')
2-0 Eriksson (25')
3-0 Prodell (43')
3-1 Dahlberg (49')
4-1 da Silva (64')
5-1 Bergström (66')
6-1 Eriksson (73')