Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Aubynn sänkte AIK

Allsvenskan

AIK håller förlustsviten i Malmö. På tolv år har klubben inte lyckats vinna borta mot MFF, som vann säsongens sista möte med 1-0 (0-0).

Ändå fanns läget för att spräcka den långa sviten. Hos Malmö var viktiga spelare som Daniel Andersson och Ola Toivonen avstängda, plus att det var skade- och sjukfrånvaro i laget.
-Vi hade faktiskt en bra chans att vinna med alla deras avstängningar och skador och kanske vacklande självförtroende. Och vi snackade om det i förväg, men det är inte lätt att komma hit och spela ut MFF, sade AIK:s tränare Rikard Norling.

Malmös Roland Nilsson beskrev vilket "huvudbry han haft för att få ihop ett lag", men det lyckades trots allt mot AIK som var mycket blekt.
-Jag är mycket nöjd med vinsten, sade Nilsson om andra trepoängaren på de tre senaste matcherna.

ANNONS

Fotbollen som de två storklubbarna bjöd på var mycket torftig. När speakern meddelade att det var fyra minuter kvar buade publiken. Man kan om man vill tolka det som att den ville ha slut på matchen och gå hem i stället och titta på Champions league-fotboll på tv.
-Spelet fladdrade fram och tillbaka i första halvlek, det var bara ett oerhört spring och felpassningar. I andra blev det bättre, vi skapade så mycket att oavgjort hade varit motiverat, sade Norling.

AIK:s stora chans kom en kvart efter pausen och bara fyra minuter efter Malmös 1-0.
Kevin Walker fick en yta i straffområdet, sköt ett välplacerat skott men Malmös målvakt Jonas Sandqvist, som var tillbaka efter petning, gjorde en jätteräddning vid kryssribban. Den räddade Malmö.

Segermålet som gav tre poäng fixade Jeffrey Aubynn på en passning från Edward Ofere. Aubynn sköt bollen mellan benen på en försvarare och AIK-målvakten släppte in den lite lättvindigt mellan sig och stolpen.

ANNONS

Både Malmö och AIK har haft en besvikelsens säsong.
Och om spelarna tycker det är segt, vad tycker tränaren då?
-Jag är nöjd med mitt jobb, det är spännande. Men det är klart att det finns säsonger när det flyter på, när det finns guldchans, och det är alltid mycket enklare när det går bra, sade Rikard Norling.

Kraven på tränaren ökar när det tar emot för laget:
-Då är det viktigt vilka signaler man skickar ut till laget, man måste tänka på nästa match. Om vi hade vunnit så kunde jag ställt mig i skuggan av spelarna.

TT

Publicerad 2008-10-22 kl 21:59
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto