Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Augustinsson: "Jag fick massa sms - la bort telefonen"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Tidigare under måndagen gick TV2 ut med att Jonathan Augustinsson flyttar till Rosenborg i januari.
Det ledde till stor aktivitet i vänsterbackens telefon inför mötet med Malmö.
- Jag la bort den, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Djurgården-Malmö i spelaren ovan.

TV2 gick under måndagen ut med uppgifter om att Jonathan Augustinsson blir en Rosenborg-spelare den 1 januari. Enligt den norska tv-kanalen är parterna så gott som eniga om en övergång för vänsterbacken.

Efter 3-2-segern mot Malmö FF bemöter nu 24-åringen skriverierna.

- Jag fick massa sms om det. Men jag har kontrakt med Djurgården och det är inget fönster som är öppet nu. Det är inget jag har fokus på eller tänker på. Jag har kontrakt med Djurgården och ska vara här, säger Augustinsson.

- Jag har inte ens tänkt på nästa säsong. Jag vill avsluta säsongen bra här och ta en Europa-plats med Djurgården. Så jag har inte ens tänkt så långt.

ANNONS

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om att Rosenborg försökte köpa loss Augustinsson i somras, men att Djurgården då tackade nej till en affär. Både sportchefen Bosse Andersson och Augustinsson själv har bekräftat intresset för Fotbollskanalen.

Men nu ligger både Andersson och Augustinsson lågt. De hävdar att inget är klart.

- De har varit på mig tidigare. Men det är som Bosse sa, det finns ingen dialog. Det finns inget behov för det heller. Transferfönstret öppnar i januari och så får vi se då.

Men man kan ju göra upp den här typen av saker i förväg?
- Jo, det går ju också. Men jag har fortfarande kontrakt med Djurgården. Sen får jag se vad som händer efter säsongen. Allt kan hända. Men det är sådant jag försöker tänka bort. Jag vill vara här och nu. Annars tror jag att prestationerna sjunker. Det är inget jag tänker på.

ANNONS

Tror du att du spelar i Djurgården nästa säsong?
- Det är jättesvårt att svara på. Det är massa faktorer som spelar in i det här, vad jag vill, vad Djurgården vill och så vidare. Det får jag se i januari.

På frågan om en flytt till Rosenborg, norsk fotbolls stora gigant, vore ett bra steg för honom svarar Augustinsson:

- Nu spekulerar vi bara. Det får jag se när allt finns på bordet. Man kan spekulera i om Barca vore ett bra steg också. Det är mycket spekulationer och det är inget jag ska ägna tid åt.

Blev det många reaktioner när TV2 gick ut med sina uppgifter?
- Ja. Jag läste inte det själv men jag fick massa sms skickade till mig från folk som undrade. Det blev en del frågor. Men det är väl en del av sporten. Det var lite dålig tajming just att det kom ut på en matchdag och inför en match mot Malmö. Men jag la det åt sidan ganska snabbt, jag la bort telefonen och fokuserade på matchen. Det störde mig inte så mycket.

ANNONS

Augustinssons avtal med Djurgården löper över 2021.

Publicerad 2020-10-19 kl 23:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto