Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Avdic om tuffa tiden i AIK och nystarten i AFC: "Vill hitta tillbaka till glädjen"

Allsvenskan

Denni Avdic har lämnat AIK och spelar numera i AFC Eskilstuna.
Där vill anfallaren hitta tillbaka till sitt forna jag.
- Jag vill bidra med det jag är bra på i det offensiva spelet, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

I januari 2016 hämtade AIK in Denni Avdic som då hade varit klubblös i ett halvår sedan han lämnade holländska AZ Alkmaar. Anfallaren var en profilvärvning för Solnalaget och tanken var att det var han som skulle göra målen framåt.

Men så blev det inte.

När Avdic skrev på för AIK tränades klubben av Andreas Alm, som spelade en fotboll som passade 30-åringen bättre än Rikard Norlings spelfilosofi.

- När jag skrev på var Alm tränare för klubben och han har ett helt annorlunda spelsätt. Det är offensivare, som man kan se i Häcken nu, och det var det jag bedömde när jag valde att gå i AIK. Sedan lämnade han efter att jag varit i klubben väldigt kort tid. Det blev förändringar där jag inte passade in med den typ av forward jag är, säger Avdic till Fotbollskanalen.

ANNONS

Avdic berättar att han och familjen trivdes bra socialt i Stockholm vilket var en anledning till att han stannade kvar i AIK.

- I stället för att ge upp efter ett år kände jag att jag får köra vidare och försöka vända på steken. Året efter blev väl samma sak egentligen. Jag gjorde några mål som inhoppare och var rätt effektiv. Inför sista året blev det en mer och mer defensivare roll och på slutet blev man den som skulle stänga matcherna.

- Det är klart, jag är ju en offensiv spelare egentligen. Sedan får man ändå hålla med Rikard. Det sätt vi spelade på, den taktik vi hade, passade inte mig som forward helt enkelt. Vi hamnade lågt ner i banan och skulle kontra väldigt mycket. Då offrades jag helt enkelt på grund av det sättet vi spelade. Det får man acceptera och då passade det bättre att jag gick ner i banan i en mer defensiv roll.

ANNONS

Trots att Avdic fick en allt mer tillbakadragen roll i AIK, är han inte missnöjd över att han stannade så länge.

- Jag ångrar inte att jag stannade. Då hade jag inte varit med om att vinna guld sista året. Det är klart att man hade hoppats på mycket, mycket mer. Men nu blev det inte så och det är inget att gräma sig över. Jag var i AIK och vann guld, det är jag väldigt glad för.

Årets säsong i AIK blev den sista för Avdic del och nästa säsong spelar han i AFC Eskilstuna. Där vill han hitta tillbaka till gammalt gott slag.

- Framför allt vill jag hitta tillbaka till glädjen och mitt spel, som jag haft förr. Det hjälper såklart att jag i AFC kommer få möjligheten att spela i en offensiv position. Jag vill kunna hjälpa laget och hitta tillbaka till mig själv. Jag vill bidra med det jag är bra på i det offensiva spelet.

ANNONS

- Nu med det här valet har jag öppnat upp nya möjligheter för mig själv att hitta tillbaka och börja spela som Denni ska spela.

Under försäsongen har Avdic och AFC firat stora framgångar i svenska cupen där laget är klart för final i turneringen. Anfallaren menar att framgångarna inte är en tillfällighet – och att Eskilstunalaget blir att räkna med i årets allsvenska.

- Nu har jag varit med i tre matcher. Jag tycker vi visar styrka på många olika sätt. Vi har väldigt disciplinerade bakåt, inte bara backlinjen, utan hela laget. Vi gör ett bra jobb och hjälper till. På samma sätt framåt, det är inte bara en eller två som anfaller. Vi är väldigt löpstarka och fyller på. Det är en väldig styrka, att vi gör saker gemensamt både offensivt och defensivt. Det finns mycket kvalité i laget. Jag tycker resultaten vi haft under försäsongen där vi tagit en cupfinal, det är inte bara flyt om man säger så. Det finns en anledning till att vi är där, även om man självklart ska ha flyt. Jag tror att det kan bli en rolig säsong för oss, säger Avdic.

ANNONS
Publicerad 2019-03-26 kl 13:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto