POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
5v

Avslöjar: Bergstrand klar för återkomst till Kalmar FF

Foto: Bildbyrån.

Nanne Bergstrand är tillbaka som huvudtränare i Kalmar FF.
Enligt uppgifter till Fotbollskanalen återvänder KFF-ikonen - vilket senare bekräftades av klubben.
Det känns fantastiskt roligt att vara tillbaka i Kalmar FF, säger Bergstrand i ett pressmeddelande.

Under 2008 ledde Nanne Bergstrand Kalmar FF till föreningens första och hittills enda SM-guld. Därefter basade han mellan 2014 och 2016 över Hammarby innan det 2017 blev comeback i KFF.

Bergstrand blev under förra sommaren sjukskriven för utmattningsdepression och lämnade sedan sitt uppdrag – trots att han i november var frisk och hade kontrakt med föreningen över ytterligare ett år.

Nu kan Fotbollskanalen avslöja att Bergstrand återvänder till KFF. Uppgifterna bekräftades senare av klubben. Nanne Bergstrand har skrivit på ett kontrakt på ett plus ett år med Kalmar.

Det känns fantastiskt roligt att vara tillbaka i Kalmar FF och jag ser verkligen fram emot att sätta igång. Jag är väl medveten om uppgiften i att vara med och skapa stabilitet i föreningen. Det ska bli väldigt kul att jobba ihop med de personer som nu finns i verksamheten och tillsammans ska vi skapa ett starkt ledarteam som vill samma sak. Jag vill vara med och förmedla min kunskap till spelare och tränare där vi hela tiden tar steg framåt och gör det som är bäst för Kalmar FF, säger Bergstrand i ett pressmeddelande.

Tidigare i december sa Bergstrand, till Barometern, att det var för tidigt för att pensionera sig och till samma tidning uttalade sig även Rasmus Elm om att han gärna hade sett KFF-ikonen återvända till klubben. Något som nu alltså blir verklighet.

- Det känns fel att begrava den erfarenhet och kunskap man fått inom fotbollen. Jag vill ge tillbaka så mycket som möjligt och det känns för tidigt att pensionera sig när man är 63 i dag, sa Bergstrand till Barometern då.

KFF har haft ett turbulent 2019 och klarade det allsvenska kontraktet först i kvalet mot Brage. Magnus Pehrsson lämnade klubben inför den sista allsvenska omgången och in som tillfällig tränare klev Jens Nilsson som coachade smålänningarna under den sista omgången mot Sirius samt i kvalmatcherna mot Brage.

KFF har just nu flera tongivande spelare vars kontrakt löper ut vid årsskiftet. Bland de spelarna inkluderas Rasmus Elm, Lucas Hägg Johansson, Herman Hallberg, Viktor Agardius och Emin Nouri.

Kalmars ordförande Jonas Persson är nöjd över att nu ha Nanne Bergstrand tillbaka i klubben.

Föreningen är inne i ett förändringsarbete med omorganisation och fokus på kostnadsbesparingar. Styrelsen bedömer att vi säsongen 2020 behöver stabilitet och trygghet i den sportsliga verksamheten. Vi har därför beslutat att prioritera en tränare som väl känner föreningen och som tidigare varit med om att utifrån knappa resurser bygga upp ett starkt och konkurrenskraftigt lag. 2020 kommer för Kalmar FF handla om att hänga kvar i allsvenskan samtidigt som arbetet med att stabilisera ekonomin fortgår. Nanne är den tränare som är mest lämpad för detta uppdrag.

Publicerad 2019-12-13 kl 18:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå