Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Axén med flera frågetecken kring Norrköping: "Tror det är lite rörigt nu"

Allsvenskan

IFK Norrköping har stött på patrull inför den allsvenska premiären.
C More-experten Alexander Axén tror att laget letar efter rätt väg framåt.
- Jag tror det är lite rörigt nu, säger han om Peking i podcasten "Fotbollsexperterna".

Foto: Bildbyrån.

Förra året slutade IFK Norrköping tvåa i allsvenskan. Laget utmanade AIK om guldet in i det sista. Men i vinter har lagkaptenen Andreas Johansson tackat för sig (återvänt till Halmstad) och även om Peking siktar högt i år har allt inte gått som på räls hittills den här säsongen. IFK blev utslaget ur svenska cupen redan i gruppspelet, efter att ha kryssat mot allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna i den avgörande matchen.

I helgen träningsspelade man mot superettan-laget Jönköpings Södra och föll med 2-1.

- Jens Gustafsson (manager) har ju inte fått till det (i år). En ruggig besvikelse att de inte gick vidare i cupen. De provade ett 4-3-3-system nu mot J-Södra. De har spelat 3-4-3 tidigare men man har trott att de ska spela 3-5-2 i år, säger C More-experten Alexander Axén i podcasten "Fotbollsexperterna".

ANNONS

- Här finns ett jättefrågetecken för IFK Norrköping. Hur länge ska man famla, när ska man bestämma sig för ett system och vilka ska spela? Vem ska ta över stafettpinnen efter "Ante" Johansson? Norrköping har tre matcher på sig innan det börjar och jag tror att det är lite rörigt nu. 

I podcasten får sedan Axén frågan av Jon Persson om vilka spelare som han skulle satsa på om det blir tre mittbackar längst bak i planen.

- Det här kanske är frågan. Jens kanske inte vet vilka tre han ska spela, och därför väljer han att prova med två nu. Det kanske inte är så självklart att man har tre väldigt bra mittbackar.

Inför matchen mot J-Södra sa Jens Gustafsson följande till Pekings hemsida:

- Detta är sista matchen innan vi börjar resonera kring laget in i den allsvenska premiären. Nu har vi tre matcher kvar efter Jönköping Södra så nu behöver vi se lite saker som vi känner att vi behöver ha på sin plats när vi går in i den långa säsongen. Så vi kommer prova lite nya saker i matchen.

ANNONS

Innan den allsvenska premiären kommer Norrköping möta Malmö FF, Sarpsborg och Rosenborg i träningsmatcher.

Podcasten "Fotbollsexperterna" drivs av C More-profilerna Anders Andersson, Jon Persson, Erik Edman och Alexander Axén.

Publicerad 2019-03-12 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto