Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Axén om derbyt: "Nästan två ytterligheter som möts"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från AIK-Hammarby i våras i spelaren ovan.

Hammarby mot AIK, två ytterligheter mot varandra?
Ja, enligt C Mores nye expert Alexander Axén är det nästan så.
- Jag håller AIK som lite favorit, säger Axén inför söndagens derby.

Under söndagen gör Alexander Axén debut som expert i C More. Den tidigare allsvenske tränaren inleder sitt nya jobb med Stockholmsderbyt mellan Hammarby och AIK.

- Det är nästan två ytterligheter som möts. AIK vill ha ett kontrollerande passningsspel där man måste genomföra många passningar för att få med yttrarna upp i planen. Hammarby har så klart utvecklat sitt spel men de är väldigt bra på omställningsspel. Det ska bli spännande att se vem som tar tag i det här, säger Axén.

Under sommaren har Hammarby värvat in spelare som Sander Svendsen, Muamer Tankovic och Jeppe Andersen. Det har också förändrat lagets spelsätt, menar Axén.

- Det är stor skillnad i deras speluppbyggnad, men de spelar fortfarande 4-1-4-1, och det är väl egentligen egenskaperna hos spelarna som gjort att de agerat lite annorlunda. Men omställningarna är de alltid bra på oavsett.

De senaste matcherna har Björn Paulsen, som tidigare under säsongen användes på mittfältet i en offensiv roll, flyttat ner till mittbackspositionen.

- Spelar han på mittfältet kör de en diagonalboll och sen en nick där uppe. När han är mittback är han med i uppbyggnaden på ett annat sätt. Det är stor skillnad (på Hammarbys spel med Paulsen som mittback kontra mittfältare).

Vad tror du vore bäst för Hammarby i den här matchen, att spela honom som mittback eller som mittfältare?
- Jag tror de ska fortsätta så som de gjort och känna att de hela tiden är på väg framåt och att de utvecklas. Jiloan (Hamad) är fantastiskt viktig för Hammarby och han gör det lätt för de andra som kommit in att spela på ett bra sätt. De har också snabba forwards som vill gå i djupet. Hammarby är något på spåren med sitt spel.

Ser du något lag som favorit inför matchen?
- Det är väldigt öppet, men Hammarby är hemmalag och AIK har ju spelat bättre på bortaplan i år. De har tagit fler poäng på konstgräs jämfört med gräs, hur konstigt det än låter. Jag ser AIK som lite favorit.

Vad brukar avgöra den här typen av matcher, tycker du?
- Det är oftast försvarsspelet, att man inte går bort sig. Det kommer vara jämnt och tätt. Fasta situationer och en bra balans i försvarsspelet brukar vara grunden till att få bra lägen.

Se söndagens derby mellan Hammarby och AIK i C More Sport och på cmore.se. Sändningen startar klockan 14.30.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-10 kl 10:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons