Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Bagarn tillbaka i allsvenskan: "Jag hade ju egentligen varvat ned"

Patrik Rosengren lämnade Kalmar efter SM-guldet 2008 för att varva ned i Mjällby. 2010 är han tillbaka i Allsvenskan igen.

Försvarsveteranen Patrik "Bagarn" Rosengren finns med på planen när Mjällby begår allsvensk comeback mot regerande svenska mästarna AIK i mars.
Men hade inte du varvat ned? - Jag håller med. Det kändes så. Men nu är det som det är, säger han med ett skratt till FotbollDirekt.se

- Och nu gäller det att göra det bästa av situationen. Tanken var ju den att jag skulle ta ett år i Mjällby, hjälpa dem upp i Allsvenskan och sedan lägga av.

Men vad var det som hände som gjorde att du ändrade dig?
- Jag kände att jag hade mer att ge och att det var värt ett försök. Jag var sugen på att spela ett år till, säger veteranförsvararen.

Han ger dock inte Mjällby speciellt stora chanser att nå samma framgång som Häcken gjorde den senaste säsongen. Nej, "Bagarn" tror att Mjällby får kämpa sig för att hålla sig kvar.
- Ja, så är det ju. Man måste vara realist. Vi har ju några spelare som varit med tidigare på den här nivån och några unga spelare men det gäller att vi får en bra start och inte halkar efter direkt.

Målvakten Mattias Asper betonade i en tidigare intervju med FotbollDirekt att orsaken till varför han skrev på var att "Bagarn" också hade bestämt sig för att fortsätta.
- Jag kan säga att det var tvärtom för mig. Med Mattias i målet kommer vi att ha en av Allsvenskans bästa målvakter, kanske den bäste av alla. När han bestämde sig, så tyckte jag det var värt att ge det här en chans.

Vad säger du om att möta AIK i premiären? - Det blir svårt förstås men det är lika bra att ta det svåraste direkt. Samtidigt ska det bli kul att gå ut på Råsunda inför 25 000 åskådare i en match där vi har allt att vinna.

Mjällby har hoppats på namn som Tobias Linderoth och Christian "Chippen" Wilhelmsson men något stort namn har ännu inte presenterats. Men laget behöver inte söka speciellt långt bort efter förstärkning. I Rosengrens gamla klubb Kalmar finns mittfältaren Lasse Johansson, som är minst lika rutinerad som Rosengren.
- Jag har inte pratat med honom och jag tror inte han skulle vara så intresserad om jag är ärlig. Men han har en bra passningsfot som inte finns så många av på mittfältet i svensk fotboll och är han intresserad är han självklart välkommen.

Rosengren vet om vilken nivå som krävs i Allsvenskan och för tillfället anser han att Mjällby en lång bit kvar att varandra för att kunna etablera sig i den högsta serien.
- Det är allting som behöver förbättras för att vi ska stanna kvar i flera år i Allsvenskan. Allting är så mycket bättre i Allsvenskan än i Superettan. Men får vi ihop gruppen, ska vi åtminstone kunna ha en rätt bra chans att hänga kvar.

Publicerad 2009-12-13 kl 19:36
Annons
Annons
Annons