Bahne skadad när Djurgården vann

Djurgården rider vidare på vinnarvågen, men 2-1-segern på Örjans vall mot Halmstad togs med ett nödrop och var inte särskilt rättvis.
-Bollen studsade vår väg, en otroligt skön seger, sade tränaren Siggi Jonsson.

Stockholmslaget hade bara två avslut på mål på hela matchen och båda resulterade. Dessutom var fullträffarna mer eller mindre bjudningar av hemmaförsvaret, 0-1 tillkom efter en dålig bakåtnick av Andreas Johansson som Mikael Dahlberg snappade upp, vid 0-2 vann Enrico en duell mot Tomas Zvrirzdauskas och serverade Andrej Komac bollen på ett silverfat.

Bahne skadad

I samband med det målet skadade sig HBK-målvakten Magnus Bahne inför ögonen på den finske förbundskaptenen Stuart Baxter. Han fortsatte visserligen halvleken ut men ersattes efter pausen av den 18-årige debutanten Karl-Johan Johnsson, som dock inte sattes på några svårare prov när Djurgården mest ägnade sig åt att försvara sin ledning.

-Vi var alldeles för passiva i andra halvlek och saknade kylan för att skapa chanser, analyserade Siggi Jonsson.

HBK:s reducering nickades in av inhopparen Marcus Olsson, som var en frisk fläkt på sin kant, men någon kvittering blev det inte. Dock skulle nog HBK haft en straff när DIF-backen Jan Tauer täckte ut ett inlägg i eget straffområde med armen, men domaren Peter Fröjdfeldt friade.

-En svårbedömd situation, nöjde sig Siggi Jonsson med att säga, medan HBK-tränaren Jan Andersson var upprörd.

Hands eller inte?

-Jag är innerligt trött på alla dessa handssituationer som bedöms olika från match till match. Vi åkte på en straff mot Elfsborg i en situation
som var exakt likadan som denna och detsamma inträffade när vi hade chansen att vinna SM-guldet 2004 då Peter Fröjdfeldt också dömde. . .

HBK-tränaren var inte helt nöjd med sitt lags insats men tyckte ändå att den var värd en poäng.

-Vi var inte så alerta som jag hoppades att vi skulle vara, men vi krigade i alla fall tiden ut.