Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Bahouis agent. "Det han tjänar på ett år där är vad han hade tjänat på tio år i Premier League"

Foto: Scanpix

Nabil Bahoui valde Al-Ahli - och pengarna.
- Det är gigantiskt mycket pengar. Det han tjänar där på ett år är vad han hade fått efter tio år i Premier League, säger agenten Hasan Cetinkaya till Fotbollskanalen.

I dag blev det officiellt att AIK-yttern lämnar Sverige för spel i Saudiarabien och Al-Ahli. I eftermiddag kommer han att skriva på ett kontrakt på två plus två år.

- Tanken var att Nabil skulle lämna redan i vintras för Real Sociedad, nu var det en klubb från La Liga och en från Premier League också men vi har övervägt det här. Det här är ett bud man inte kan tacka nej till. Det är så mycket pengar, det sjukaste jag varit med om, säger Cetinkaya till Fotbollskanalen.

Han hymlar inte med pengarnas betydelse i klubbvalet.

- Jag vill inte gå in på hur kontraktet ser ut, men jag har inte sett något liknande tidigare. Nabil är 25 och vill trygga framtiden och det är klart det spelat väldigt stor roll, det är gigantiskt mycket pengar. Det är ett bud man inte kan tacka nej till, det är ofattbart mycket pengar, säger Cetinkaya.

Går det att föreställa sig hur mycket pengar det rör sig om?
- Det han tjänar där på ett år är vad han hade fått efter tio år i Premier League.

En närmare titt på snittlönerna i Premier League för säsongen 2013-2014, som The Mirror skrivit om, visar att snittlönen låg på cirka 28 miljoner kronor under den säsongen. De sämsta snittlönerna hade Crystal Palace den säsongen och då låg summan på cirka 13 miljoner om året.

Publicerad 2015-07-08 kl 11:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons