Baidoos dubbel gav Elfsborg andra raka segern - nollade Sundsvall

Michael Baidoo fortsätter sin målform och har nu gjort fyra mål på två matcher.
Två nya mål av ghananen gav Elfsborg en 2-0-seger borta mot Gif Sundsvall.
- - Vi höjer oss i andra halvleken, men vi måste göra mål och vinna matcher sett till läget vi är i i serien, säger Sundsvalls Ludvig Nåvik till Discovery+.

Se höjdpunkterna från Elfsborg-Sundsvall i spelaren ovan.

IF Elfsborg bröt i förra veckan sin mardrömssvit om nio matcher utan seger när boråsarna besegrade Malmö FF hemma på Borås Arena. När man reste norrut för att möta tabelljumbon Gif Sundsvall var planen att bygga på Malmö-segern, vilket man tidigt la bra förutsättningar att lyckas med.

För redan i den sjätte minuten gjorde gästerna 1-0 genom ett mönsteranfall. Per Frick bröstade ner en boll i Sundsvalls straffområde till Michael Baidoo som svarade med att fullständigt dundra in 1-0 till Elfsborg.

Innan halvtid hann Baidoo även utöka Elfsborgs ledning. Efter att Forrest Lasso rivit ner Frick i eget straffområde tilldelades gästerna straff. 1-0-skytten klev fram, skickade Andreas Andersson åt fel håll och placerade in 2-0. Målen innebär att Baidoo nu gjort fyra mål sina två senaste matcher i allsvenskan, samtidigt som mittfältaren totalt står på sex mål denna säsong.

Elfsborg hade flera chanser att utöka ytterligare i den andra halvleken, men lyckades inte få in trean. Matchen slutade 2-0 och de gulsvarta reser hem till västkusten med tre nya poäng och sina andra raka seger i allsvenskan.

- Det är skönt, två segrar i rad! Underbart! Vi gör en bra insats i dag i 90 minuter. Vi kom hit för att ta tre poäng och det lyckas vi med, säger Per Frick till Discovery+ efter matchen.

Om det var glada miner i Elfsborgslägret var det raka motsatsen i Sundsvallslägret.

- Vi höjer oss i andra halvleken, men vi måste göra mål och vinna matcher sett till läget vi är i i serien. Det räcker inte med att bara göra en bra halvlek, vi måste göra mål också för att vinna matcherna, säger Ludvig Nåvik till Discovery+ efter matchen och berättar om hur laget mår:

- Det är klart att det inte är glada miner i truppen, men vi försöker ändå hålla huvudet högt och fokusera på nästa match

Visserligen stannar Elfsborg kvar på tionde plats trots segern, med 30 poäng, men laget närmar sig Mjällby på nionde plats, två poäng före på 32 poäng. Samtidigt skapar man sig ett fem poängs utrymme ner till IK Sirius på elfte plats. Sundsvall, i sin tur, stannar kvar som tabelljumbo med tio poäng på 22 omgångar.

Gif Sundsvall: A. Andersson - Lundström, Blomqvist, Lasso, Lindqvist, Olsson - E. Andersson, Makrillos, Pichkah - Engblom, Damus.

Elfsborg: Valdimarsson - Larsosn, Holmén, Väisänen, Strand - Baidoo, Römer, Söderberg - Bernhardsson, Frick, Okkels.