Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Bajen-Baggio om kommande året: "Helt galet"

Hammarby satsar amerikanskt. Billy och Baggio ska ta laget till allsvenskan.
– Det kommer att bli helt galet, säger Baggio till DN.

Hammarby satsar amerikanskt i år. Laget leds av Gregg Berhalter och man har dessutom knutit till sig spelarna Billy Schuler och Adis "Baggio" Husidic.

De tre ska ta Bajen till allsvenskan igen - under klubbens sista år på Söderstadion. Men många undrar varför det blev Hammarby för Baggio som närmast kommer från MLS-ligan.
– Varför inte? Mitt kontrakt med Chicago gick ut och jag hade hört talas lite om Hammarby som den största klubben i Sverige och den som flest fans som följer, säger han.

– Men det kommer väl att visa sig. Jag har sett på Youtube hur fansen sjunger och det verkar nästan otroligt vilken stämning det är på matcherna. Nu är det också sista säsongen på stadion, jag tror att det kommer att bli helt galet.

När mittfältaren spelade för Chicago stöttades han av mellan 15 000 och 20 000 åskådare, men tror ändå att supportrarna i Sverige är bättre.
– Man kan nog säga att fyra tusen Hammarbysupportrar skulle höras mer än 20.000 amerikanska supportrar, säger han.

Anfallaren, Billy Schuler, är nöjd med sin första tid i klubben.
– Jag var orolig för hur spelarna i Hammarby skulle vara vid sidan av plan, om det fanns kamratskap och sånt, säger han till DN.

– Alla är otroligt vänliga. Det känns som vi är ett lag som kommer att jobba hårt för att lyckas. Jag tror att klubben behövde en förändring och man behöll dem med rätt attityd.

Duon är nu redo för att göra allt för sin nya klubb.
– Vi ska jobba hårt och visa stolthet för klubben. Det förtjänar fansen, säger Baggio.
Publicerad 2012-02-11 kl 12:28
Annons
Annons
Annons