Bajen föll handlöst mot Värnamo: "Får inte se ut så"

Värnamo besegrade Hammarby och slog publikrekord på Finnvedsvallen.
En hungrig Marcus Antonsson och ett svagt Hammarby slutade med 1-0 till hemmalaget.
- Det här var piss. Precis lika pissigt som cupfinalsförlusten. Det är skit att avsluta våren så här, säger Gustav Ludwigson till Sportbladet.

Värnamo tog under söndagen emot tabelltvåan Hammarby på Finnvedsvallen.

Gästerna hade sedan tidigare meddelat att de skulle få klara sig utan målvakten Oliver Dovin som dras med knäbekymmer, ersatte gjorde Davor Blazevic.

På Hammarbys bänk återfanns något oväntat både Astrit Selmani och Nahir Besara.

Inför den tionde omgången och sista matchen innan uppehållet hade Värnamo skrapat ihop nio poäng och Hammarby 20.

I den första halvleken kom varken Värnamo eller Hammarby loss och det blev 45 målfattiga minuter.

- Vi gör en bra första halvlek där vi får de dit vi vill hela tiden i vår press, säger Oscar Johanson till Discovery+.

Den hetaste målchansen bjöd hemmalaget på när Abdussalam Magashy var farligt nära att nicka dit 1-0. Men det blev ingen utdelning.

I slutet av första halvlek ropade Värnamos Marcus Antonsson för straff. En tackling i straffområdet ledde till att anfallaren tappade skon och föll till marken.

- De hade nog fått den på Tele 2, säger Antonsson till Discovery+ i halvtid.

Antonsson fick aldrig någon straff. Men i andra halvlek kunde anfallaren i stället trycka dit 1-0 för Värnamo och Hammarby fick börja jaga.

- De rullar upp oss på målet. Det är talande för en stor del av matchen, det får inte se ut så, säger Hammarbys Gustav Ludwigson till Discovery+.

Nästa målchans kom även den från Antonsson som vände upp och sprang sig fri. Men Blazevic räddade.

- Det är slarvigt att vi bjuder till så mycket som vi gör, säger Ludwigson till Discovery+.

Det blev en tuff jakt för Hammarby som gjorde en hel del byten. Bland annat byttes både Besara och Selmani in och man gjorde ett försök att trycka på ordentligt. Men Värnamo stod upp bra och Bajen fick se sig besegrade inför den jublande hemmapubliken.

Värnamo: Vaitsiakhovich - Winsth, Tihi, Eriksson, de Vries - Vindehall, Kenndal, Magashy - Johansson, Antonsson, Wenderson

Hammarby: Blazevic - Kurtulus, Magyar, Fenger, Jeahze - Collander, Sadiku, Andersen - Lahdo, Swedberg, Ludwigson

Publicerad 2022-05-29 kl 19:22