Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Bajen presenterar tränare inom en vecka - därför fick Michelsen sparken

Inom en vecka har Hammarby gjort klart med en ny tränare.
Mycket tyder på att det blir ett annat tankesätt för ledarna.
- Vi bygger ett team. Det blir mer teamrelaterat än personrelaterat, säger Jesper Jansson till Fotbollskanalen.

I torsdags meddelade Hammarby att man efter bara en säsong sparkat sin tränare Jakob Michelsen. Då berättade sportchefen Jesper Jansson och vd Henrik Kindlund att tränaren inte hade samma syn som klubben om hur saker och ting skulle göras.

Nu konkretiserar båda.

- Det är nog bilden av Hammarby. Ni får säga vad ni vill men det är inget mellan mig och Jakob utan det här är ju vad vi i klubben gemensamt har jobbat fram. Vart vi vill nå och vart vi ska ta vägen. Där har vi en oerhörd enhet i ledningen av klubben, säger Jesper Jansson till Fotbollskanalen.

- Det är egentligen spelidén, vad Hammarby ska stå för. Nu har vi satt tre ledord som vi måste jobba med och det är vinnarmentalitet, utvecklingsfokus och tydliga roller, och det innebär att vi måste våga vinna och våga tro på Hammarby, att vi är bra. Som spelidé så är det att vinna på ett eget spel och en tydlighet i hur vi ska spela.

ANNONS

- Vi måste gå ut med en inställning att vi vågar tro på att vi kan slå alla lag på eget grepp. Det har varit en viktig parameter i synsättet med Jakob kontra vad vi vill uppnå. Vi tror att vägen att gå för Hammarby är att våga vinna och våga tro på ett eget spel.

Har det varit för passivt och destruktivt?
- När vi har fört diskussioner om vad vi vill, det är ju inte bara att trycka på en knapp, men hur vi ska jobba för att nå dit både i hur vi bygger laget och hur vi tränar och vilken inställning vi har till spelsätt och sådant, så har vi haft mycket diskussioner kring det och där har vi inte riktigt synkat. 

Vad tyckte Jakob?
- Jakob har nog känt sig trygg i ett annat spel som har varit lite mer kontringsfotboll och så.

Klubbens vd Henrik Kindlund håller med sin sportchef om att Jakob Michelsen ville åt ett håll och klubben åt ett annat:

ANNONS

- Från vår sida var vi väldigt tydliga med rollen och det här med ansvaret och befogenheterna under rekryteringen och inte minst från våren och sommaren och framåt så har vi också upplevt att vi var överens om vart vi ska spelmässigt och hur vi bygger upp en trupp för det spelet. Vi började bra i augusti och september men sedan fick vi inte utväxling under andra halvan av hösten och då kände vi att Jakob började vackla lite in i den riktningen som vi redan hade tagit, säger Kindlund.

- Vi rekryterade in åtta spelare under sommaren. Sedan hade vi diskussioner om 2018 och framåt med Jakob och då kände vi att det här var inte den riktningen som vi var överens om och det var inte hit vi ville. 

Ville han ha andra spelartyper än så som ni ville spela?
- Ja lite så och även gå tillbaka till det sättet som vi spelade på i våras. Lite lägre försvarsspel och lite mer omställningar.

ANNONS

På måndagen hade Hammarby årets första träning och då var det förra säsongen assisterande tränare Stefan Billborn och Pablo Pinones Arcde som hade hand om passet. Nu berättar Jesper Jansson att han är på väg att göra klart med en ny tränare.

- Den processen är igång för fullt och precis som man bygger ett lag på planen så ska vi se till att bygga ett lag utanför planen där vi kompletterar varandra och då får man byta ut folk ibland. Det ska vara en tydlighet i de olika rollerna och att man har en tydlig och enig målbild, säger Jansson till Fotbollskanalen. 

Blir det en rekrytering utifrån?
- Det kommer nog att komma till. Inom en vecka kommer vi att presentera en fullständig sportslig organisation.  

Så ni har klart med tränare inom en vecka?
- Ja det räknar vi med. Vi stressar inte utan det ska vara rätt profil som passar in i helheten. Det kommer vara mer av ett team nu, något som kompletterar upp det vi har. Vi har mycket bitar på plats.

ANNONS

Då känns det klart?
- Tankarna i stort är ganska klara ja. Men vi ska ha in någon pusselbit till.

Så Stefan Billborn får inte huvudansvaret?
- Vi kommer nog vara tydliga med att vi bygger ett team. Det blir mer teamrelaterat än personrelaterat. 

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-01-08 kl 14:54
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto