Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Bajen skrotar talanglag

Allsvenskan

Hammarby TFF läggs ner. Nu satsar Bajen på ett lag i U21-serien.
– Mycket av poängen med HTFF försvinner, säger ordföranden Kent Hertzell.

FIFA:s direktiv får Svenska Fotbollförbundet att reagera. Nu tar man bort möjligheten för svenska klubbar att låna ut professionella fotbollsspelare utan övergångsanmälan. Det för att man vill följa de internationella regler som säger att en spelare endast får tillhöra en klubb under innevarande transferperiod.

Fem spelarna plus en målvakt, under 22 år, får alltså inte lånas ut samtidigt som de tränar och är tillgängliga för spel i sin klubbs a-lag - längre. Det här sätter nu stopp för Hammarby som kommer att skrota sitt talanglag i division 1, Hammarby TFF.
– Med denna ändring försvinner mycket av poängen med HTFF. HTFF skulle det bli en helt isolerad trupp med spelare som inte alls skulle få samma inskolning till A-laget som tidigare. Därför väljer vi att inte driva vidare HTFF, säger ordföranden Kent Hertzell till klubbens hemsida.

Annons

2012 kommer Bajen alltså att spela med ett lag i U21-serien, där de flesta svenska toppklubbarna deltar.
– Det här gör att vi får vi en effektivare organisation runt sporten. Vi har under några år inte haft något B-lag, vilket varit ett problem för spelare i behov av matchning. Vi kan också låta våra juniorer känna på tuffare fotboll än tidigare. De har ju inte kunnat matchas i både juniorlaget och HTFF, vilket varit en nackdel, säger Hertzell.

– På det här sättet blir faktiskt vägen från junior till A-lag rakare. Spelarna med talangkontrakt vistas och tränar uteslutande i en A-lagsmiljö, samtidigt som våra juniorer kommer att få spela tillsammans med erfarna seniorspelare i U21-matcherna. Så vår talangsatsning fortsätter, vilket är en självklarhet, men nu får vi bedriva den i en något annorlunda form.

Annons

Martin Petersson

Publicerad 2011-10-20 kl 22:40
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto