Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bajen vädjar till fansen: respektera önskan om ostörda träningar

Allsvenskan

Hammarby kommer att ha fyra öppna träningar i Marbella.
Övriga pass ska supportrar helst undvika, vädjar Bajen.
"Men inga personer på plats kommer att hindras från att närvara", skriver Bajen på sin hemsida.

Foto: Bildbyrån

IK Sirius - Malmö FF
IK Sirius
Malmö FF
STREAMA IDAG 18:45
IFK Värnamo - BK Häcken
IFK Värnamo
BK Häcken
STREAMA IMORGON
Kalmar FF - Djurgårdens IF
Kalmar FF
Djurgårdens IF
STREAMA IMORGON
IF Brommapojkarna - Hammarby IF
IF Brommapojkarna
Hammarby IF
STREAMA IMORGON
IFK Norrköping - Halmstads BK
IFK Norrköping
Halmstads BK
STREAMA PÅ SÖNDAG

Tidigare i veckan uttryckte sig en mindre grupp supportrar kritiskt till att Hammarby beslutat att stänga majoriteten av alla träningar under det pågående träningslägret i Marbella. Kalle Strandberg, ordförande i supporterföreningen Bajen Fans, delade besvikelsen:

- Det är inte så påtagligt utan mer en känsla, men folk är upprörda. Folk känner sig lite lurade nästan, kan man säga. Man har uppmanat att "Kom, res hit. Det blir kul" och sen när folk faktiskt åker dit så möts de av galler. Där finns en stor del av besvikelsen, sa Strandberg till Fotbollskanalen då.

Att Hammarby stänger träningar under huvudtränare Marti Cifuentes är inget nytt, det gjorde man nämligen även på fjolårets träningsläger. Ordförande Mattias Fri meddelade i går, onsdag, att klubbledningen skulle "ta tag" i frågan om stängda träningar - och nu har man gjort ett uttalande om saken.

Annons

På sin hemsida skriver Bajen att alla supportrar och medierepresentanter kommer att bjudas in till fyra större, publika träningar under lägret. Klubben menar vidare att inga träningar ska betraktas som "stängda", däremot vädjar man till supportrar och besökare att respektera lagets önskan om att få träna ostört när det gäller övriga pass som ska genomföras i Spanien.

"Hammarby är och ska vara en öppen och inkluderande klubb. Samtidigt har klubben valt att bedriva träningsverksamheten de senaste åren på ett sätt som ofta låter herrlaget träna fokuserat på egen hand, i enlighet med vad den sportsliga ledningen bedömer ger bäst utveckling för laget", skriver Bajen och fortsätter:

"Ibland krockar dessa båda världar och tyvärr blev de tidiga besökarna under träningslägret i Marbella lidande. Det har funnits olika syn internt på vilket tillträde som besökare ska ha under träningslägret och tydligheten utåt har blivit lidande. Vi ber om ursäkt för att kommunikationen till besökare har brustit".

Annons

Hammarby kommer att spela fem träningsmatcher under träningslägret i Marbella. Seattle Sounders, Jeonbuk Hyundai, Brann, FC Dallas och Stabaek står för motstånden.

Publicerad 2023-01-26 kl 12:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto