Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Bajen vill jobba för hybridgräs på Tele2 - arenans svar: "Planerar ingen förändring"

Hammarby meddelar inför sitt årsmöte att man i ett långsiktigt perspektiv ska undersöka möjligheten att byta ut konstgräset på Tele2 Arena, till hybridgräs.
- Vi planerar ingen förändring, säger Tele2 Arenas presskontakt Daniel Stålbo till Fotbollskanalen.

Den 14 mars håller Hammarby årsmöte. Inför det har medlemmar skickat in flera motioner. En av dem handlar om underlaget på hemmaarenan Tele2 Arena.

ANNONS

En medlem vill att Bajen aktivt ska jobba för att så omgående som möjligt få till en lösning med en natur- alternativt hybridgräsmatta på arenan. Styrelsen har bifallit motionen och skriver i ett yttrande följande som svar:

"Kortsiktigt finns inga förutsättningar att byta ut underlaget på Tele2 Arena. Eftersom Hammarby Fotboll AB, där Hammarby IF Fotbollförening bedriver sin elitfotboll, är hyresgäst på arenan handlar det i första hand om ett beslut som ska tas utanför vår verksamhet. Tele2 Arena är ett stort företag där många verksamheter ska tas hänsyn till".

Styrelsen fortsätter:

"Dessutom är de praktiska förutsättningarna oklara i nuläget. Dock är styrelsen i Hammarby IF Fotbollförening enig i sin åsikt att det ideala hade varit om vår elitverksamhets matcher hade kunnat arrangeras på en modern arena som också har hybrid- eller naturgräs. Hammarby IF Fotbollförening ska genom Hammarby Fotboll AB i ett långsiktigt perspektiv se över de tekniska och ekonomiska förutsättningarna för ett hybridgräs på Tele 2 Arena".

ANNONS

Tele2 Arenas presskontakt Daniel Stålbo är fåordig i frågan när Fotbollskanalen ringer.

- Gällande hybridgräs så planerar vi idag ingen förändring av underlaget genom att nytt las så sent som i somras, säger han.

Stålbo undviker att svara på frågan om det är möjligt att lägga in hybridgräs på Tele2 Arena.

- På Tele2 Arena har vi idag ett konstgräs som las in förra året i dialog med hemmaklubbarna och det las in efter cirka tre års användning av det förra gräset. Det går inte att säga exakt när nytt gräs planeras att läggas in utan detta beror självfallet på användningen och slitaget av det men vår fastighetsägare har kontinuerligt underhåll och tester av gräset.

Publicerad 2017-03-08 kl 14:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto