Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Bangura vinner matchen mot Kennedy: "Han har ett större spel"

Mohamed Bangura eller Kennedy Igboananike? Den afrikanska stjärnduellen har satt fart på Stockholmsfotbollen. Men vem är egentligen bäst?

- Bangura har ett bredare spel i sig och är därmed mer intressant för utländska klubbar, säger Canal Plus-experten Pelle Blohm till FotbollDirekt.se.

Två landslagsaktuella anfallare, bägge 21 år, bägge från Afrika och bägge i Stockholmsklubbar. Det går att sätta likhetstecken mellan AIK:s Mohamed Bangura och Dif:s Kennedy Igboananike, men när det gäller uppmärksamhet utomlands är det skilda världar.
Medan AIK nyligen tackade nej till ett ryskt bud på Bangura i 30-miljonersklassen har det varit tyst som i graven kring Igboananike.

Till förvåning för många, inklusive Dif:s manager Stefan Alvén, som gav svar på tal och kallade Igboananike för ”mer effektiv” än Bangura. Dif-managern lutade sig mot siffror från fjolårssäsongen som visar att Igboananike gör fler mål än Bangura per spelad minut. Och så var snacket igång, vem av ärkerivalernas stjärnor är egentligen bäst?

FotbollDirekt.se har tillsammans med Canal Plus – och Radiosportens expert Pelle Blohm jämfört Bangura och Igboananike. Här är expertens dom i 08-fotbollens heta forwardsduell:

Snabbhet: Bangura vs Igboananike

Pelle Blohm: - De är bägge snabba, fast på olika sätt: Bangura behöver lite startsträcka men är stark i de längre löpningarna.

- Kennedy är ju enormt kvick de första metrarna och det är väl den typen av snabbhet som premieras i fotbollsvärlden, alltså när man talar om snabbhet så utgår man ofta från kvickhet, lätthet i steget. Och där är Kennedy klart vassare.

Teknik: Bangura vs Igboananike

Pelle Blohm: - Det är svårbedömt när de är lite olika spelartyper, men om jag säger så här: Bangura känns rejälare i sitt spel, han kan ta emot boll med folk i ryggen och fördela vidare. Hans bollbehandling under uppvaktning imponerar.

Huvudspel: Bangura vs Igboananike

Pelle Blohm: - Nu gjorde visserligen Kennedy fler mål på nick och hans huvudspel kanske underskattas lite. Men Bangura har ändå target-egenskaper som Kennedy saknar, han kan skarva vidare och känns starkare i straffområdet.
Bangura något bättre här, men ingen av dem är väl egentligen någon utpräglad huvudspelare.

Målfarlighet: Bangura vs Igboananike

Pelle Blohm: - Kennedy gjorde fler mål ifjol men i ett fungerande lag, medan Bangura fick dra ett tyngre lass själv. Jag tror att Bangura hade kunnat komma upp i riktigt stora siffror om han spelat i ett topplag och fått rejäl uppbackning. Han är ju bra på att hamna rätt i straffområdet.

- Men Kennedy har visat att han är målfarlig också, minns bara hur många direkt avgörande mål han gjorde i höstas.

Framtidsutsikter: Bangura vs Igboananike

Pelle Blohm: - Som jag var inne på tidigare, så känns det än så länge som att Bangura har ett bredare spel i sig. Han är mer kraftfull och funkar därför bättre internationellt.

- Därmed inte sagt att en liten, kvick spelare som Kennedy inte är intressant för större utländska lag. Men jag tror att Bangura med sin styrka fungerar i de flesta ligor och då blir han intressant för fler klubbar.
Jag tror att många ser Kennedy som lite fladdrig och oberäknelig, kan han slipa bort det så kan han också nå långt.

Totalt: Bangura-Igboananike 4-1

Pelle Blohms kommentar:

- De är i utveckling båda två och i år är det upp till bevis.
Men än så länge känns det som att Bangura ligger före, han är mer komplett. Jag tror också det är därför som intresset är större utomlands för Bangura, han kom till ett krisande AIK och räddade mer eller mindre ensam kontraktet åt dem.

- Kennedy gjorde merparten av sina mål på hösten när Djurgården spelade bra. Kan han bli helt ordinarie redan från start i år och leverera direkt så kommer intresset också för honom.

Publicerad 2011-02-24 kl 17:00