Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Bärkroth vinkade av BP - "Inte hört något av HIF sedan Henke tog över"

Foto: Scanpix

Nicklas Bärkroth

Nicklas Bärkroth tog idag farväl av Brommapojkarna. Som Fotbollskanalen tidigare avslöjat är 22-åringen aktuell för Helsingborg, men som han inte hört av sedan deras tränarbyte.
– De har inte haft någon kontakt med mig sedan Henrik Larsson tog över, säger Bärkroth.

Efter två år i Brommapojkarna väljer nu Nicklas Bärkroth att gå vidare från klubben. Som Fotbollskanalen tidigare avslöjat är mittfältaren högaktuell för Helsingborg.

Innan det var dags att sätta sig i bilen och åka hem till Göteborg var det dags för sista avsked inne på klubbkansliet. När Fotbollskanalen pratar med 22-åringen efteråt är det en känslofylld mittfältare som lämnar Stockholm.

– Sitter i bilen och är lite sentimental efter att ha sagt hej då till alla.

Så du åker hem till Göteborg nu?

– Ja. Det var bara tester kvar, så fanns ingen anledning för mig att vara kvar tyckte tränaren. Det är lite blandade känslor just nu. Man har hela tiden varit inställd på att vara här i två år och utvecklas, och sen att det blir så känns naturligtvis fantastiskt bra. Men samtidigt är man människa också och man kommer sakna alla som är involverade i klubben. Det är den jobbiga biten, men så är det att vara fotbollsspelare. Det känns jäkligt bra och få styra hem till Göteborg och lite semester. Sen blir det säkert något bra till nästa säsong.

Hur skulle du sammanfatta dem här två åren i Brommapojkarna?

– 2013 var ett starkt år tycker jag då vi klarade oss kvar. Jag själv gjorde en bra första säsong som ordinarie i Allsvenskan. Sen har det varit lite tyngre i år. Lagmässigt är det en sämre säsong, men själv har det varit min bästa säsong någonsin.

– Kort sammanfattat så har jag tagit dem steg som jag planerade att ta innan. Sen är det klart att det varit tufft på vägen, framförallt i år med allt som hänt på sidan om fotbollen. Men jag har fått massor av erfarenhet av att spela i ett bottenlag och fått kämpa varje match.

Vad händer nu då? Du åker hem till Göteborg på semester och vilar upp dig, men sen då?

– Man vet aldrig vad som händer i den här världen. Men tanken just nu är semester i några veckor hemma i Göteborg, innan man tar det viktiga beslutet inför nästa säsong.

Men om man tittar på det beslutet, finns det många alternativ för dig att se över?

– Allt är ju relativt, men såklart om man jämför med hur de var när det blev BP så har jag ju mycket nu. Då var man inte lika het kan man lugnt säga. Nu är det ju så att gör man en bra säsong så spelar det ingen roll i vilket lag du gör det i. Du blir attraktiv vilket jag nu också märkt av. Det finns ett antal klubbar att välja mellan, och det är de som känns så skönt att man verkligen kan sätta sig ner och överväga för- och nackdelar. Sen hur många det är vill jag inte säga exakt. Men det finns flera alternativ.

Är det i Sverige eller är det utomlands som intresset finns?`

– Det är väl främst i Sverige och Allsvenskan. Sedan finns det lite skandinaviska klubbar runt om och även en klubb utanför. Men det är inga klubbnamn som jag vill gå in på.

Vad är viktigaste för dig nu när du ska göra detta klubbyte?

– Eftersom jag är i en otroligt viktig ålder så är speltiden de viktigaste. Det är de som gör bra spelare ännu bättre. Just nu är målet att komma till en bättre klubb i Sverige som man kommer kunna ta nya steg i. Men framförallt ska det vara en tränare som vill ha dit mig till varje pris, och verkligen kunna mig som spelare.

Då måste det vara svårt för dig som spelare i och med Allsvenskans tränarkarusell där alla byter jobb med varandra nu känns det som?

– Det påverkar ju såklart. Det är lite turbulent i visa klubbar, men just därför är det rätt skönt att det bara är november fortfarande. Jag har inte bråttom utan väntar tills det känns rätt.

När kommer ett beslut tas tror du?

– Jättesvårt att säga, skulle vilja ha beslutet klart så fort som möjligt. Men det är en kombination mellan klubbar och mig hur det går framåt. Innan jul ska det vara klart i alla fall.

Häcken och Helsingborg är klubbarna som det ryktats allra mest om när det gäller dig. Har du hört något från dessa klubbar?

– Jag har hört om deras intresse, hade bara varit löjligt att förneka det nu.

Har du hört något från Henrik Larsson som är ny tränare där?

– Det har varit lite turbulent hos dem och de har inte haft någon mer kontakt med mig sedan Henrik Larsson tog över.

Nicklas Bärkroth slog igenom när han som 15-åring blev allsvenskans yngste spelare någonsin. Då representerade han IFK Göteborg och gjorde så fram till hösten 2012 då han lånades ut till Brommapojkarna. Mittfältaren har även hunnit med en utlåning till portugisiska UD Leiria innan han återvände till BP.

Publicerad 2014-11-21 kl 12:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons