Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Beijmo tillbaka efter skadan - välkomnar Milojevic: "Väldigt kul med en ny tränare"

Allsvenskan

MALMÖ. Felix Beijmo är skadefri och siktar på en startplats under Milos Milojevic.
Högerbacken lyckades repa sig förra året efter en tung återkomstperiod till Malmö FF.
- Efter det halvåret var det nog inte så många som såg det jätteljust framför en, säger Beijmo.  

Foto: Bildbyrån

Eric Larsson inledde 2021 som det givna valet på högerbackspositionen i Malmö FF. Efter några svåra månader i återkomsten till MFF jämnade Felix Beijmo ut konkurrensen och tog en ordinarie tröja under mitten av säsongen. Då höll sig olyckan framme och Beijmo bröt nyckelbenet i matchen mot Elfsborg i slutet av september.  

Beijmo missade resten av säsongen, men är helt återställd nu när MFF försäsongstränat i en vecka. Nyckelbenet har testats och klarat att ta smällar under veckan - nu ser BP-produkten fram emot att fortsätta jobba med den nya tränaren Milos Milojevic som ersatt Jon Dahl Tomasson.  

ANNONS

- Jag tror det kan vara väldigt bra - också när det kommer in en ny tränare blir det lite att alla får visa upp sig från start. Milos har varit väldigt tydlig med att han gillar att se den som presterar på träning, den som lägger ner arbetet och verkligen vill hjälpa laget och göra det bra - och den ska få spela. Jag tycker att det är väldigt kul med en ny tränare och det känns som att det är många som har mycket att vinna på det, jag ser det som något positivt. Jon gjorde ett fantastiskt jobb så klart med två SM-guld och ett Champions League, samtidigt kan det alltid behövas lite ny energi in i en trupp som vår, där man ska hålla många starka personligheter på tå, säger Felix Beijmo.  

Hur ser du på utsikterna att ta en ordinarie plats under Milos också?  

ANNONS
- Nej men det är väl som för alla, upp till en själv att visa att man ska ha sin plats. Jag tycker att det kändes bättre och bättre under förra säsongen. Jag spelade väldigt mycket under hela sommaren så det var väldigt roligt. Sedan skadade jag mig men det känns som att jag kommit tillbaka nu i fint slag. Jag hoppas kunna vara med från start nu och göra det bra, då ska det nog finnas goda möjligheter.  

Trots besvikelsen att missa hösten, kan du ändå ta med dig att du tog en plats i startelvan? 
- Ja men verkligen. Om man säger så här: När jag kom på sommaren 2020 - efter det halvåret var det nog inte så många som såg det jätteljust framför en på det viset. Även under våren började jag med att inte spela de första omgångarna i allsvenskan. Sedan är det som alltid, det dyker upp lägen under en säsong, och något jag kan ta med mig från förra året är att jag tog chansen när jag fick den. Jag gjorde det bra tillsammans med laget och tog mig in i elvan mer och mer under sommaren. Det är klart att man kan ta med sig och bygga vidare på förhoppningsvis. 

ANNONS

Beijmo håller MFF som favorit till ett nytt SM-guld även om de tappat spelare som Bonke Innocent, Franz Brorsson och Antonio Colak. Han väljer istället att hylla tre andra namn som återvänt efter olika lån.  

- Jag tycker att Amin Sarr har kommit tillbaka jättefint här i starten på försäsongen och det ser verkligen ut som att han är hungrig på att visa upp vad han går för. Även Hugo Andersson har gjort det jättebra här första veckan och hade en fin höst i Värnamo. Det är väl två spelare som också kan få visa vad de går för. David Edvardsson har också gjort det jättebra på Bonkes position - jag tycker att vi har väldigt bra spelare och vi har nya spelare som kommer upp hela tiden och är hungriga. Det bådar gott för framtiden, säger Beijmo.  

ANNONS

Felix Beijmo gjorde en assist på 23 matcher i alla turneringar förra året.  

Publicerad 2022-01-21 kl 16:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto