Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bekräftat: Gojani till Kalmar FF

Allsvenskan

Robert Gojani återvänder till allsvenskan.
Mittfältaren är klar för Kalmar FF.
Kontraktet är skrivet över tre år.
- Det känns väldigt skönt att det är klart, säger han i ett uttalande.

Foto: Bildbyrån.

Robert Gojani saknades på Silkeborgs träningsläger i Spanien och det på grund av att han undersökte möjligheterna till ett klubbyte, Midtjyllands Avis.

Nu har klubbytet blivit bekräftat och den tidigare Elfsborg-mittfältaren återvänder till allsvenskan. Han har skrivit på ett treårskontrakt med Kalmar FF.

- Det känns väldigt skönt att det är klart och jag ser fram emot att få representera Kalmar FF i Allsvenskan. De visade tidigt att de ville ha över mig och det är klart att det betyder mycket. Jag hade ett snack med Henrik Jensen (ny tränare i KFF, reds. anm) för några dagar sen där jag fick ett väldigt gott intryck. Det har varit en bra tid i Silkeborg med en tredje plats i fjol där vi spelade en väldigt underhållande fotboll. Jag ser stora likheter i det spelsystemet som Henrik vill etablera med Kalmar FF och det ska bli kul att få vara med på den resan, säger Gojani i ett uttalande på KFF:s hemsida.

ANNONS

Gojani ansluter från Silkeborg som han spelade i från sommaren 2021. KFF:s sportchef Jörgen Peterson gläds åt förstärkningen.

- Vi får in en erfaren spelare med över 300 matcher på elitnivå i Sverige och Danmark. Vi har sökt en spelare med egenskaper för att spela i en roll som 8:a och/eller 6:a, roller som Gojani behärskar och är van vid från Elfsborg, Jönköpings Södra och Silkeborg. Vi ser därmed en fördel i möjligheten till en snabb anpassning, vilket är positivt för både spelaren och för Kalmar FF. Därför är det glädjande att vi får hit en spelare som varit i Allsvenskan, vet vilka vi är, samt har erfarenhet från danska ligan och europeiska cuper. När möjligheten dök upp att få hit Robert agerade vi snabbt. Det har varit en bra och konstruktiv dialog med Silkeborg IF för att kunna lösa den här övergången på ett snabbt och smidigt sätt, säger han i ett uttalande på KFF:s hemsida.

ANNONS

 I Sverige har 30-åringen tidigare representerat Elfsborg och Jönköpings Södra. På meritlistan finns en landskamp för Sverige.

Publicerad 2023-02-05 kl 14:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto