Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bengalstraff retar MFF-fans – vill utreda dom

Allsvenskan

MFF:s derbynota: 100 000 kronor för 115 pyrotekniska föremål. HIF:s 40 000 kronor för 30 föremål. Nu vill Malmös fans ha korten på bordet efter den kostsamma bengaldomen.

- Man undrar hur förbundet räknar, det skulle vara intressant att veta, säger MFF Supports ordförande till FotbollDirekt.se.

I går kom notan för höstderbyt mellan Helsingborg och Malmö. För bortalaget MFF blev det en rekordsumma i sammanhanget, med 100 000 kronors böter.
Detta för totalt 115 föremål som har antänts. HIF å sin sida får betala 40 000 kronor för 30 föremål. I Malmö tas beskedet emot med jämnmod, men samtidigt är man förundrad över hur disciplinnämnden räknar.

- Vi hade gissat på mellan 75 000 och 125 000, så vi räknade ganska rätt, säger MFF:s vd Per Nilsson till FotbollDirekt.se.

- Men jag vet faktiskt inte hur förbundet går tillväga när de räknar samman allting. Det ser ut som att vi har kommit billigare undan än HIF här.

ANNONS

MFF Supports ordförande Magnus Ericsson:

- Man undrar hur förbundet räknar, det skulle vara intressant att veta. Har vi fått mängdrabatt? Jag har ju sett domen, men jag har inte lyckats hitta motiveringen till priset.

- Det så med alla sådana här domar, det är alltid "100 000″, aldrig "47 225″. Jag tror att det är många som är nyfikna på hur det går till.

Magnus Ericsson skriver under på att frågan är komplicerad:

- Det är lite som att man prövar sig fram från förbundshåll, förra året skulle man avbryta matchen och låta spelarna gå av helt vid minsta bengaltändning, nu avbryter man bara. Folk kan påverka utgången av en match genom att tända en bengal, komma undan helt själv, och så får klubben böta, säger Ericsson.

- Det som är tråkigt är att individen aldrig straffas, trots att det finns videogranskning. Som vid det här derbyt, klart matchdelegaten har räknat bengaler på video i efterhand. Men ingen går att koppla till det – har du 3 000 åskådare på en läktare är det kanske 50 som håller på.- Det är en svår fråga hur man ska göra för att komma åt det. Tidigare har vi snackat i klubben om att den som bränner också ska betala, att det inte är mer än rätt. Men då kan ju dem som vill bränna bara betala och fortsätta med något som är förbjudet, så det funkar ju inte heller.

ANNONS
Publicerad 2012-10-20 kl 12:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto