Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Bengtsson om avslutet i MFF: "Vet vilka jag inte klickar med"

7v

Rasmus Bengtssons avslutning i Malmö FF blev inte som planerat.
Men han känner fortfarande att han har en väldigt bra relation med klubben i stort.  
- De flesta vet vilka som jag inte klickar med kanske, säger han till Fotbollskanalen.

Säsongen 2020 inleddes med en skada för Rasmus Bengtsson. När han sedan kom tillbaka hade han svårt att få speltid från den då nya tränaren Jon Dahl Tomasson. Det blev bara ett inhopp, på sex minuter, för Bengtsson under den allsvenska säsongen.

- Det blev ju inte som planerat, och inte som man ville, men så är det ibland i livet. Det som har hänt har hänt, säger Bengtsson när Fotbollskanalen frågar honom om förra säsongen, som också blev han sista som fotbollsspelare.

35-åringen hade egentligen kontrakt även över den pågående säsongen, men i våras kom parterna överens om att bryta. Då Bengtsson inte var intresserad av att spela i en annan svensk klubb, valde han att lägga skorna på hyllan.

ANNONS

- I början av den säsongen var tanken att spela klart denna säsong i alla fall. Hade kroppen känts bra och man hade varit motiverad så hade jag kunnat tänka mig att köra lite till. Men någon gång ska man sluta och nu blev det kanske något år tidigare än man hade planerat innan, men så blir det ibland, menar Bengtsson.

Men trots den bittra avslutningen har han en bra relation med klubben i dag. I samband med den första hemmamatchen inför full publik, tackades han av, tillsammans med Behrang Safari.

- Det kändes hedrande. Jag har jättebra relation med MFF och många i klubben. Nu kan man se tillbaka på mitt MFF-äventyr, eller mitt MFF-liv, med gott samvete. Jag är stolt över den perioden jag tillhörde MFF.

Han har kunnat släppa besvikelsen över att den sista säsongen inte blev som han hade hoppats. Men han är även beredd att erkänna att det finns vissa i MFF som han inte riktigt klickar med.

ANNONS

- Men det är inget som påverkar min relation till MFF i det långa loppet, lägger han till.

Har du pratat något med Jon Dahl Tomasson sedan du slutade?
- Ingenting. Det som hände där och då, när jag gick ut från den dörren lämnade jag det bakom mig och släppte det. Jag känner att det inte finns någon anledning att ta upp det igen.

Sedan han la av i våras har Bengtsson njutit av friheten i att inte längre vara professionell fotbollsspelare, genom att vara med familjen och resa.

- Tanken är att ta det lugnt i alla fall året ut, men det är klart att jag älskar fotboll och det är där jag har mina kunskaper, så jag hoppas på någonting inom fotbollen i alla fall. Sedan exakt vad, det får vi se.

Blir det kanske agentsvängen med Safari och (Markus) Rosenberg?
- Man vet aldrig, säger Bengtsson med ett skratt.

ANNONS
Publicerad 2021-10-15 kl 18:59
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto